Lotus lanserar gryyym motorcykel

Lotus C01_4

First things first; Lotus, eller Lotus eller Lotus är inte så viktigt. De har bara licensierat namnet. Men vilken motorcykel sen! Tänker att vi tack vara grymt snygg design och livery, om det nu heter det också på motorcyklar, kan hitta en liten liten koppling till Formel 1.. Men det kommer mer..

Upptäckte storyn på svenska bike.se. Så här skriver de om mannen bakom bågen;

Den unika designen är framtagen av Daniel Simon, som tidigare jobbat för Volkswagen och Bugatti.

Imponerande bara det. Men vad de däremot missat är att just han Daniel Simon, som man kanske kunde gissa, är mannen bakom the Tron bike i filmen Tron 2. Den storyn, plus bilder, har Top Gear. Men! Det slutar inte där. Denna Daniel Simon ligger bakom hur mycket cool design som helst. Vad sägs om HRTs F1-bil 2011;

eller Lotus LMP2 Le Mans-racer 2013?

Och angående det med namnet Lotus skriver bike.se;

Lotus är egentligen inte alls involverade i produktionen av C-01. Det är Kodewas, med lång historik i bilracing, motorcykelavdelning Performance Motorcycles som licensierat varumärket av Lotus och står bakom motorcykeln.

Lotus C-01 heter skönheten, och tydligen har det varit ett rykte länge att den skulle komma (som sagt, motorcykel är ju inte riktigt min grej). Begränsad upplaga, med tre versioner att välja på. Klassiska grön/gula, det inte mindre klassiska guld/svarta, eller Martini Racing-design. Mycket Martini Racing här om dagen, som sist med inlägget om möjlig bildläcka på nya Williams med Martini-livery, eller snygga renderingar på hur den kunde sett ut.

Lotus C01

Lotus C01_3

Lotus C01_2

Ok. Färdigsnackat. Nu, booka in “internmöte” i jobbkalendern, ladda kaffemaskinen, stäng dörren och dyk ner i Simons fantastiska hemsida.

Som ni sett har jag inte hunnit så långt som en “Hem”-knapp ännu här på bloggen. Så för den som är lite lat, här kommer du till F1bloggens förstasida HEM.

Leave a Reply