Lotus startar i IndyCar med Takuma Sato som förare. Så här ser bilen ut!

indycar-logo

Jag skrev ju för inte så länge sen om att Takuma Sato går från Formel 1 till IndyCar, men nu är det också klart att det blir start i en Lotus! Det är stallet KV Racing Technology som har meddelat att man startar tillsammans med Lotus Group och ställer upp med en klassisk grön-gul Lotus.

Första start för stallet blir till tävling i St. Petersburg i Florida. Jag kan inget om IndyCar, någon där ute som följer serien?

Lotus har tidigare tävlat i IndyCar och KVRT skriver bland annat så här i en artikel;

Lotus competed for a number of years in the IndyCar Series in the 1960s, winning the Indianapolis 500 race outright in 1965 with the pioneering Lotus Type 38, driven by Jim Clark, and narrowly missing victory to come second in 1963.

IndyCars officiella hemsidan finns här, och KVRTs hemsida med pressmeddelande om storyn här.

Så här kommer bilen se ut;

indycar lotus

Lite klumpigare än en Formel 1-bil, men snygg för det. Lotus F1-bil är ju en av de snyggare på gridden, här är bilderna från lanseringen.

2 comments

Leave Comment
  1. Erik R

    Kul att se en gröngul Lotus i Indy 500 senare i maj. Ger Jänkarna en liten påminnelse om när Hill och Clark kom i sina underliga små europeiska bilar med motorn i bak, och sopade banan med de klumpiga amerkianska bilarna i början av 60-talet…

    Indycar är tyvärr en serie som tycks vara lite på dekis. De har bl.a haft en del strul med få ihop TV-kontrakt (jag har för mig att vissa lopp enbart visades på webben förra året).

    I går var det tydligen stora problem med den nya street-banan i Sao Paolo. Den var helt enkelt för knölig, och bilarna snurrade av banan mitt på rakorna. Kvalet fick skjutas upp tills idag, så att de skulle hinna försöka slipa ner de värsta knölarna under natten.

  2. Marcus

    Lotus – Cosworth står det på sidan, samtidigt står det Honda uppe på luftintaget. Är det Cosworth el Honda som levererar motorer?

Leave a Reply