Mattias Ekström har debuterat i NASCAR

nascar-logo

Vår egen superstjärna i racing, Mattias Ekström, har i dagarna debuterat i NASCAR. Tills vidare är det väl bara en racehelg det är snack om, han håller sig ju mest till DTM i Tyskland, när han inte vinner Race of Champions.

Flera tidningar rapporterar om det hela, här kommer några bra länkar;Teknikens Värld är på plats och skriver om att Ekström ledde loppet här.

SVT rapporterar att Mattias var nöjd efter premiären i en artikel här, och att han faktiskt var i ledning i en artikel här.

Godkänd debut enligt Aftonbladet här, efter första dagens krasch.

Påkörd i debuten skriver auto motor sport här.

Sensationell och imponerande skriver Sveriges Radio. SvD är också inne på det imponerande och sensationella i att Ekström faktiskt tog ledningen halvvägs in i loppet.

Ekström ledde loppet skriver Expressen, och gjorde succé skriver DN.

5 comments

Leave Comment
 1. Anonymous

  Jag kollade loppet och han gjorde riktigt bra ifrån sig. Stannade ute länge och tog ledningen. Gick in för första depåstoppen och kom ut nånstans som 15:e man. Jobbade upp sig till 6:a där han låg ett tag.
  Hoppas han får köra igen på en oval-bana, skulle vara kul att se det också. Nu är det nån annan som ska köra 83-bilen i 3 veckor iaf, men efter det är det osvisst.

  Han fick väldigt mycket tv-tid och de amerikanska kommentatorerna uppmärksammade honom väldigt mycket. Ekstrom this, and Ekstrom that.

 2. XXX

  Han är en väldigt bra förare som behärskar det mesta, rally dtm osv, han skulle nog göra bra ifrån sig i f1, han har väl piskat schumi vettel mfl i race champions??

 3. Erik R

  Jag såg större delen av racet. Ekström var grym! Hoppas verkligen att han får en ordentlig styrning i NASCAR. Jag tror det passar hans körstil och temperament. Det skulle åtminstone vara kul att se hur han skulle kunna hävda sig på en oval.

  Jag älskar NASCAR på roadcourses! Det ser så underbart ut med de här tunga bilarna som kränger, sladdar och studsar fram. Det ser helt enkelt mycket mer spektakulärt ut än med moderna sportbilar som ligger som klistrade på vägen och inte kränger mer än nån centimeter i kurvorna.

  Tyvärr kör NASCAR numera med double-file restarts. Det funkar bra på ovalerna där det är gott om plats och tydligt vilka spår man ska hålla. På roadcourses urartar det tyvärr ofta till rena krachfesten mot slutet, vilket Mattias surt fick erfara. Jag hoppas NASCAR tänker över den regeln och går tillbaka till single-file restart på roadcourses.

 4. Anonymous

  Såg racet och Ekström imponerade, dock vart jag inte särskilt förvånad då han nog är den bästa allroundföraren i världen. Dock ska man komma ihåg att förarna i nascar till största del är specialiserade på ovalbanor medan Mattias bara pysslat med “roadcourses” och vi kommer antagligen inte se samma fart på ovalerna.

Leave a Reply