Mattias Ekström kör Nascar!

nascar-logo

Kul nyhet lite vid sidan av Formel 1; Mattias Ekström är klar för ett lopp i Nascar! Har inte sett så mycket av serien, men det här loppet vore kul om man fick till att se.

20 juni på Sonoma utanför San Francisco är det som gäller. SVT och Sportnytt har storyn här. Senaste Sportnytt har inte lagts ut ännu, men håll ett öga på SVT Play.

Nyheten finns också på officiella hemsidan i Nascar, men jag får inte länken att funka.

Mer i media (DN, AB, SvD,).

6 comments

Leave Comment
 1. Erik R

  Det ska bli fantastiskt kul att se hur det går för Ekström. Det är ju hans dröm att få köra Nascar, så han kommer att vara laddad. Nascar på roadcourses är riktigt kul! Det blir riktigt spännande racing helt enkelt, med bilar som har dåligt grepp, dåliga bromsar och jättestarka motorer.

  Det finns en hel del gratis streamar för Nascar att hitta på webben (prova nascarfanz.com), men då får man oftast stå ut med den Amerikanska sändningen som är reklam med korta avbrott för racing. Det kan vara värt några tior för att se det på Viasat OnDemand, så får man Ted Westerfors sköna kommentarer när det är reklam i Staterna.

 2. FINNPWRUSA

  NASCAR (så skriver man det, det är en förkortning) är ALDRIG kul!

  Inte ens med en svensk! Jag har försökt kolla (bodde i Daytona Beach typ 500 meter från banan, skönt ljud men….) men ingen lycka att finna intresse. =o( Sen tänkte jag att jag skulle försöka igen med Montoya men det sög fortfarande…. sen tänkte jag att det är kul att Toyota kommer in men det sög vidare! Inge kul! Ingen sport jag KAN hitta intresse i, Sorry!

  Vet inte vad jag skall säga? Kul för Ekström? Och ni svenskar?

  Road course är ju förstås lite mera intressant än ovalen men SUCK! Montoya gick ju rätt bra på alla road courses så vi får se….

  Lycka till och förlåt att jag inte kan finna intresse!

  • Johan R

   Smaken är olika. Jag kollade mycket när det gick gratis på Eurosport, har tittat mindre sen det blev dyrt. Körde även två och en halv säsong online i olika ESCORS-serier, vilket hjälpte till för att förstå vad det handlar om.

   Det vore snyggt om Ekström kunde klå Montoya…

  • FINNPWRUSA

   Ja det där låter ju lovande…. 20e juni åker i kalendern…. frugan kommer att fråga va f-n e de här NASCAR… tur de inte är en F1 hel

   • FINNPOWERUSA

    g…. men tyvärr så är US Open Golf redan inskrivet…. just some Stanley Cup är över…. hon kan inte vinna hon stackaren…. min fru…. nå väl…. all for me…. ;o)

Leave a Reply