Mer info om Viasats Formel 1-sändning på TV

[Uppdaterad med bild från Eurosports forum] Det kom ett tips från Peterteknikensvarld.se om att de bevakat en presskonferens där Viasat presenterat lite mer om F1-sändningarna till säsongen. Läs artikeln här. Det är inte så där farligt detaljerat direkt.. men lite mer för oss som hungrar efter info. Här är ett intressant stycke;

Den svenska touringbilsklassen STCC kommer också att få stor uppmärksamhet och ska sändas i HD-format. Racing på två hjul finns också representerat i TV-tablån i form av Moto GP. Båda klasserna är extra intressanta i år då en del regeländringar har genomförts, dock inte i samma utsträckning som i Formel 1 (de kan du läsa om i Teknikens Värld nummer 8/2009 i butik den 26/3).

Totalt 26 klasser omfattas i Viasats motorsportssatsning, bland annat Nascar, A1GP, GT, GT3, Rally SM, Red Bull Air Race och Powerboat P1 samt supportklasserna till såväl Formel 1, STCC som Moto GP. Extra kul, med svenska ögon sett, blir att följa Timmy Hansen i Formel BMW Europe som körs före sju av de åtta europeiska Formel 1-loppen.

TV-tablån borta på Viasats hemsida förstår man fortfarande ingenting av.. med det kommer kanske bättre med tiden.

Ahh.. får mig att minnas tillbaka till tiderna då TV6 tänkte blåsa TV-tittarna på de två sista loppen under förra säsongen,  för att sen ta sitt förnuft till fånga och göra en pudel och visa racen. Härliga tider!

EDIT:

Kunde förtjänat ett eget inlägg, men klipper in det här. Kollade vidare lite på det där med cdon och eurosport.se som vi snackade om i kommentarerna. Och fick syn på vad man diskuterar i Eurosports F1-forum på nätet.. Klart intressant för den som är intresserad i billig medicin.. för F1-intresserade kanske så där.. Bild här;

26 comments

Leave Comment
 1. Affe

  Kanske är dags att posta ett inlägg med allternativa sätt att se F1, via datorn eller annan tv-kanal. BBC skall ju sända, men vet inte om det är på de kanaler som man kan få in via sin parabol eller hur det blir. Så vore intressant att få veta lite streamingsidor eller liknande tycker jag.

  //Affe

 2. Johan

  Vill först säga att det här är en mycket trevlig blogg som jag hittade för bara några dagar sedan! Bra jobbat!

  Sen kan det nog passa här under att påpeka det att cdon.com visar F1-lopp, i alla fall finns det att välja, via deras bredbandsfilmtjänst. Kval och lopp kostar 49:- vardera, och för min del så känns det lätt värt pengarna för racet jämfört med att betala för bindningstider, paraboler och skräpkanaler.

  /J

 3. tack för tips johan!
  ser dessvärre ut som en stenålderstjänst.. kräver internet explorer.. men om någon där ute sitter med pc och testar så se till att rapportera!
  sitter lite kinkigt till med tv på grund av flytt, så kan bli att testa på jobbet i stället till racehelg. ska också försöka finna ut lite sportbarer som visar loppet i australien och senare. blir eget inlägg om det när det närmar sig.

 4. Erik R

  Indycar hade en suverän webtjänst förra säsongen som inte kostade särskillt mycket. Man kunde välja mellan 4-5 förare som man följde in-car. Helt suveränt att kunna följa en förare in-car varv efter varv och även höra kommunikationen mellan förare och stall. Det ger en helt annan bild av racing än den man ser i vanliga race-sändningar. Skulle vara fantastiskt att ha nånting liknande för F1. Jag kommer garanterat att köpa den tjänsten i år igen om den finns.

 5. TOBIAS

  Det som kommer att bli kul på Viasat motor är ju F1 arkivet om sträcker sig tillbaka till 1983 från idag som de ska visa. Dock är det inte helt klart med FOM ännu men rättigheterna har de iaf. att visa loppen.

 6. Lasse

  Enligt ett pressmeddelande den 30 januari 2009 lanserar MTG en ny kanal som skall sändas via satellit i Viasats utbud i Danmark. Kanalen heter “TV3 Puls” och skall vara en fri TV kanal. TV3 Puls visar exklusivt direktsänd sport som Formel 1 och MotoGP serien + film och annat. Eftersom den sänds från satellit så borde den gå att se även i Sverige. TV3 Puls drar igång Måndagen den 23 Mars..

 7. Lisa

  Tack för CDON-tipset Johan, kanske nåt att testa om allt annat går åt skogen.

  Som sagt, jag har inget emot att betala för att se F1, men om jag köper en tjänst vill jag bara betala för den och inte också för en massa (nej inte DEN Massa… 😀 ) annat jag inte bett om.

  La Sexta i Spanien kommer att sända hela kalaset (fp, kvalificering, lopp) via webben, vet inte om det kommer att gå att se det i andra länder…

 8. phixx

  Jonas, läste någonstans att det skulle vara eftersänt på TV6. Har dock inte kvar länken. Jag fick min comhem box i veckan, blir gött med live och inga reklampauser. 🙂

 9. MR. Medeltid

  Anna Andersson? Vad har hon lyckats åstadkomma i Aftonpravdan om F1 som inte varit felaktigt? Hoppas vi slipper se henne något i år. Ge oss gridwalks istället när allt nu lagts i en betalkanal.

  Nej, det var då sannerligen bättre förr när det var två som kommenterade loppet sedan var det inte mer. Jag har en känsla av att sändningarna det här året kommer bli väldigt röriga med alldeles för många “experter” och för mycket dunka-dunka-musik som bara stör i bakgrunden.

  När man betalar så mycket pengar för något kunde de minsann ta och ge de som vill möjligheten att få se world-feeden från dess början till slut utan Viasat Motors intervjuer, skyltar, studioprogram o.s.v. som man egentligen kan vara utan.

 10. Stefan Alsenmyr

  CDON är definitivt ett alternativ. Ska prova första loppet om inget annat dyker upp. 49:- är dock lite i överkant för ett lopp, utan träningar och kval. För hela helgen inklusive allt hade däremot känts riktigt bra.

 11. hänger på att testa cdon. ska ordna pc här från någon, om inte get har nåt slags system så man kan beställa in lite motorkanaler för en månad eller två. vi får hålla det hela lite uppdaterat här i kommentarerna.

  men hur kan cdon ha rättigheter att visa loppen? och varför gör inte viasat det, eller ligger viasat kanske med som ägare på cdon? hajar inte helt. men klart värt att prova. en hundring för kval + lopp är kanske inte hållbart i längden, men för första loppet helt ok.

 12. Anonymous

  Jo, att det är en drm-tjänst som kräver IE och WMP är en aning irriterande, men med alternativen att köpa stort paket eller se sämre variant av streaming i en browser så är det enda alternativet för mig. Om det håller samma kvalitet som de vanliga filmerna så kommer det inte vara ett problem iaf, då de tester jag gjort påvisar förvånansvärt bra bild och ljud.

  Att cdon.com har rättigheter tror jag beror på att de, om man kikar lite bakom kulisserna, tillhör samma koncern som äger Viasat (MTG: http://sv.wikipedia.org/wiki/MTG). Så en liten deal där har nog inte varit så svårt.

  I och med att det ska vara svenska kommentatorer så är det säkert Viasats sändning som kommer visas, gissar jag på.

 13. David Nyberg

  Viasat motor, om det vore något annat än Viasat. Hästhandlarföretag. Lurar folk (både min syster och bror är offer för viasats telefonförsäljare), svåra att bli av med, oseriösa. Skaffa ny ledning, ny företagskultur med respekt för kunderna, byt namn, jobba upp ett nytt varumärke. Så får de klorna i favoritsporten. Som aktiv konsument skall jag försöka hanka mig fram utan direktsänd F1.
  Tack för denna sajt, den ger mig hopp!

 14. coolt, den är noterad. ska lägga till den i mitt inlägg om streaming och sånt. får som sagt nog bli att testa till australien om det inte löser sig på annat sätt

Leave a Reply