Ny kontrovers under uppsegling, konspirationsteorier och rykten i full gång

En ny spännande story runt McLaren (efter Stepney-gate, Alonso-gate och allt annat) är under uppsegling. Teamet slutade ju sist i konstruktörs-VM förra säsongen efter diskning. Som sista team får man också sista plats bland garagen, dvs det första garaget när man kör in i pitlane. Det är tråkiga nyheter för det sista teamet, eftersom framför allt de tre första garagen är större och bättre utrustade. Nu har det dock börjat ryktas om att McLaren inte alls kommer få inta sista plats, utan (efter att först krävt nummer 3) i stället ska få garage nummer 5. Storyn finns i finska tidningen Turun Sanomat rapporteras det (där fattar man ju inte ett jota som man säger, som om någon av läsarna är inne på finska återkom gärna med en rapport i kommentarerna!). Enligt tyska motorsport-total i en artikel här, är det Bernie Ecclestone själv som stoppat fingrarna i syltburken och rört om bland de tidigare reglerna. Gissar att den här storyn kommer växa fram emot Australiens Grand Prix..

2 comments

Leave Comment
 1. Buzz

  Jajjamän det stämmer enlig artikeln i Turunsanomat, Bernie var villig att låta mclaren få tredje garaget men renault satte sig emot det eftersom de kom trea så ska renault ha den. Mclaren behöver inte heller flytta på sina hospitality faciliteter som de egenligen borde fått göra eftersom de kom sist.

 2. Lisa

  Det sägs att deras superfläskiga mobile home är för stort för att få plats på de mindre utrymmena längst ner i depågatan. Otur för dem då.

  Jag tycker det är beklämmande att det går att rucka på alla regler i F1 – bara man har Bernie bakom ryggen. Tur att det inte finns någon Bernie inom fotboll. Då skulle vi få se t.ex Brasilien få extra straffsparkar om de ligger under i en VM-semifinal för om de inte går till final förlorar Bernie TV-pengar.

  Och de mindre teamen blir tvungna att flytta ner sig utan att ha gjort någotsomhelst fel, mycket orättvist.

  Nu är detta med flytten än så länge bara ett rykte, men jag tvivlar inte en sekund på att det är sant.

Leave a Reply