Ordkrig mellan Storbritannien och Spanien efter Hamilton incident fortsätter

Tydligen har en av de delaktiga gått ut och förklarat att han inte alls är rasist och inte menade något illa. Nåväl, kan inte låta bli att bjuda på senaste alstret borta ifrån sniff petrol, som alltid är lika läsvärd.

4 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  Du, jag tycker dendär var vidrig. Minst lika rasistisk som något fan i Barcelona. Att möta rasism med rasism tycker jag inte är någon god idé.

  F.ö är en rasist för mig någon som har fördomar mot eller tycker att folk av en annan hudfärg eller av en annan kultur är mindre värda bara för att de är annorlunda. Om detta hade varit fallet för fansen i Barcelona hade de givit Hamilton samma behandling även om han hade kört för Force India och inte alls varit inblandad i några kontroverser. Och de hade de ju knappast gjort, eller hur?

  Men hur som helst är det ju förstås uridiotiskt att bete sig som de gjorde. Som motvikt kanske jag får posta vad Alonso fick stå ut med i Monza 2006.

  Att skrika bastardo och vafanculo är tydligen helt OK. Synd att fansen i Barcelona inte tänkte på det.

 2. nä, håller helt med, idioter finns det på båda sidor.
  och “annonsen” är absolut ett exempel på det.
  sen kan man gott skratta åt humorn i det och att se på hur båda sidor beter sig.
  och som videon visar, britterna är så extremt snabba på att glömma rasister och andra idioter på sin sida, se bara på fotbollen.
  men det är bra att fia verkar vara ute ordentligt och kan ta i med hårdhandskarna. så kan man ju orda om ifall det också är pga hamilton, och att de faktiskt borde varit ute tidigare.

  edit: det räcker ju med att gå tillbaka till hamilton-alonso-gate under det numer klassiska kvalet. hittade en intressant genomgång http://www.f1fanatic.co.uk/2007/08/06/british-tabloids-blame-alonso/ av hur brittisk media hetsade upp händelsen. finns nog ännu bättre exempel.

 3. hittade en kul sak till medans jag läste vidare om kriget mellan spanien och uk. den här från ed gormans blogg på times; http://timesonline.typepad.com/formula_one/. verkar hettat upp den med..

  This blog is dormant for the winter but there is a lot of anger in Spain about a phrase I used in the paper describing Fernando as a “miserable Iberian”. In English this has no racist of insulting connotations. It simply means a person from the Iberian Peninsula who is unhappy. I am grateful to Joseote for this helpful comment on this matter and I apologise to anyone who has taken offence. It was certainly not meant.

  Joseote writes: I am sorry, Spanish fellows, but many of you are getting it wrong with the word “miserable”.

  The meaning of the word is very different in English and Spanish. In English it usually means “Unhappy, sad” when it refer to a person (also “poor”). However in Spanish it means “poor” only when it refers to a thing, but when it refers to a person it is much more despective (it usually means “despicable”, “scoundrel” or “miser”). I think in English this meaning is much less usual.

 4. Lisa

  Till viss del är det nog nåt man får stå ut med, jag minns bilder av Schumacher med Hitlermustasch t.ex.

  Mycket av dethär senaste bråket kan dessutom vara rena kuturkrockar, såsom dehär killarna som inte alls var ute för att trakassera Hamilton utan firade karneval. Och som grädde på moset gärna litet språkmissförstånd som det du refererar till. Det motsatta gäller också, många drar en spansk artikel genom Google och får en helt felaktig översättning.

  Till stor del har nog tyvärr den brittiska pressen sig själv att skylla för den uppkomna situationen, jag har all förståelse för att den är pro-Hamilton, liksom den spanska är pro-Alonso och den italienska är pro-Ferrari (konstigt vore det annars) men Alonso har samtidigt varit utsatt för en ganska trist hatkampanj i brittiska medier som saknar motstycke i andra länder. Spansk press har alltid behandlat Alonsos motståndare med respekt, dock har jag börjat se exempel på motsatsen nu på det senaste.

  Kriget trappas verkligen upp…

Leave a Reply