Rekord på Nordschleife. I virituella Red Bull X2014 i alla fall.

Red Bull X2014 Standard

Innan vi ens hinner klara av alla årets presentationer av riktiga F1-bilar, varför inte kika på några som inte finns.. Inte rykande färskt (kom ihåg att F1bloggen har legat på is en stund och det finns så många godbitar där ute att lyfta fram..), men Red Bulls konceptbil till Gran Turismo 6 är värt en liten titt.

Till nya Gran Turismo 6 har de skapat Red Bull X2014, en uppföljning och förbättrad version av X1 som dök upp i GT5. Tre versioner av X2014 ska det tydligen finnas; standardbilen X2014/S, The Fan car X2014/F och The Junior Car X2014/J. The Fan car är alltså inte ett resultat av supportrar (fans som blir lite dåligt som engelskt låneord..) utan en specification på bilen som fått en kraftig fläkt monterad för att skapa ökt marktryck (enligt Top Gear).

Junior;

Red Bull X2014 Junior

Standard;

Red Bull X2014 Fan Car

Fan car;

Red Bull X2014 Fan Car

Andra välkända koncept inkluderar självklart Citroëns GTbyCitroën (mer på wikipedia här);

gtbycitroen

Och Mercedes AMG Vision Gran Turismo (som ju dyker upp i GT6);

 

Själv har jag inte GT6. Svår avvägning det där, men med en PS4 hemma så blir det nog att vänta till den nya versionen kommer. Ni där ute – erfarenheter från GT6? Och någon som faktiskt testat någon av de här bilarna?

X1 i GT5 har jag kraschat nog gånger i första chicanen på Monza att det räcker för den här gången..

Varför inte låta YouTube-användaren junasaken ta X2014 Fan Car ett varv runt Nürburgring Nordschleife?

Och detta varvet är alltså det nya rekordet på Nordschleife. Pagani Zonda har klarat det på 6.47.50. Detta här går undan på 3.38..

Som ni sett har jag inte hunnit så långt som en “Hem”-knapp ännu här på bloggen. Så för den som är lite lat, här kommer du till F1bloggens förstasida HEM.

Leave a Reply