Renault-rykte: Nelson ut, Sato in

Snappade upp ett kul rykte som kan vara kul att fundera på om det ligger något i. Nelson Piquet har ju minst sagt fått en usel start på säsongen och det är nog inget påhitt att pressen ökat något på sistone. Nu har visst någon fransk tidning som jag inte minns namnet på gått ut och påstått att Takuma Sato ska vara på väg in i stallet i stället (eh.. ja..).

Enligt ryktet planerar Renault en sån där shoot out där också Romain Grosjean från GP2 ska delta till sommaren för att hitta någon som ska köra med Alonso. Grosjean, som är fransman, låter som ett troligare rykte än Sato låter det som..

[Uppdaterad] Jag la till en

omröstning också om vem som får sparken (inte själv slutar eller går till ett annat stall eller så alltså). Satt och funderade på vem som försvinner först. Från nu vill säga och inte medräknat att Sato och Davidson är borta. Det finns ju en del förare som inte direkt imponerat. La inte till Sutil på den där listan, han övertygar inte direkt ute på banan så ofta, men är ju en av de där supertalangerna som jag inte tror någon sparkar. Jag sätter nog mina pengar på att Nelson blir den som först blir ersatt..

7 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  Jag? 😛

  Skämt åsido, jag tror Nelson sitter ganska säkert, åtmistone tills vidare. Om OM han nu ska ersättas tror jag en erfaren förare som Sato är ett bättre alternativ, vad ska Renault med ännu en osnuten rookie till? Grosjean har väl knappt suttit i en F1:a…

 2. Lisa

  Nä Sato har lugnat ner sig, (hoppas jag), iaf skötte han sig riktigt bra i SA.

  F.ö kommer Renault inte så ofta i mål med Piquet heller så det kan i alla fall inte bli värre.

  Men jag saknar alternativet “ingen” i omröstningen, det är vad jag vill rösta på. Tror inte nån får sparken, däremot är det väl tveksamt om några av alternativen får förnyat kontrakt. Fast det kanske räknas som sparken? I så fall tror jag Rubens hänger löst, hans kontrakt går ut nu om jag inte missminner mig.

 3. ja sant, tänkte inte på att ingen skulle förlora jobbet.. men får vara nu. tänkte att de som inte får förlängt kontrakt går på sparken-kvoten. sällan de kastar ut någon direkt trots kontrakt och så.. men det kan ju ta lite tid sånt där. rubens får säkert köra säsongen ut, men det kan bli riktigt tufft att hitta nytt säte till nästa säsong..

 4. Rubens, Piquet, Sutil och Coulthard tror jag sitter ganska så löst och ingen av dem imponerar det minsta. Antingen kör dem som pensionärer eller som någon som köpt sitt körkort via postorder. Coulthard och Rubens hör till pensionärerna och gör ingen nytta direkt, mer än att vi får se lite bildelar som flyger runt på banan 🙂

Leave a Reply