Renault säljer F1-motordelar online. McLaren-Mercedes säljer helt motorhome.

Tror inte tomten svarar i år.. Renault är igång med sin försäljning av motordelar och prylar online som jag skrev om för några dagar sen. Ganska coola grejer de flesta, mest småplock från motorn. Och nån del av bakvingen och sånt. Men smakar det så kostar det.. och priserna är ganska saftiga. Men det vattnas ju i munnen när man ser de där kolvarna och annat.. Alla grejer på hemsidan här.

Några andra som är igång med en försäljning är McLaren-Mercedes. De säljer hela sitt motorhome! Kolla in video på länk nedanför. De är sjukt stora. Stallen har ju var sitt som de reser runt med till Europas tävlingar och ställer upp och använder som

blandningar av presscenter och personligt hem för förarna. Vet faktiskt inte riktigt hur det kommer sig att de säljer nu. Men spana in allt om vad man får om man köper det i videon på Cars International här (verkar vara de som håller i det hela).  Pris okänt.. Dessutom såg jag att about.com har en stor samling bra bilder som visar de där monstren till husvagnar i ett bra bildgalleri. I det galleriet finns också bilder på det nya motorhomet som McLaren nu för tiden kör med, men det introducerades redan under 2007. Hittar väldigt lite info om det hela, någon där ute som vet mer?

Just det motorhomet som säljs var revolutionerande när det kom har jag förstått. Se här för en artikel tagen ifrån McLarens egna magasin, som hyllar konstruktionen och har bilder på Kimi (!) som slappar inför/efter ett race..

Skönt för nacken att kika på favvonyheterna på det där sättet..

Men videon på länken ovanför är lite kul, men man undrar ju hur mycket Lewis och Fernando slappade i det där gemensamma rummet som han visar.. Och så får man se lite sån time laps video som visar hur de byggde upp själva huset under tävling (halvvägs in i videon ungefär).

8 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  Jaha det var ju nåt nytt – att Macca vill sälja eländet med elefantiasis har jag inte hört förut. Kul! Men varför? Har de SÅ dåligt med pengar efter alla spioneriböter? Och vem i hela friden skulle ha nytta av att köpa konglomeratet? :-/

  F.ö kan jag inte tänka mig värre ställe än McLaren Communications Center att spendera fritiden på. High-tech och tjusigt förvisso, men dött, sterilt och utan vare sig värme, själ eller hjärta. Fy.

  Roligare med Renaults utförsäljning i så fall.

  Tyvärr säljer de tydligen inte Piquet, Daniel 😉 – han kanske inte är så bra förare, men han är ganska dekorativ och skulle ha passat bra i min soffa hemma.

  Synd!

 2. jo, vet inte om jag länkade till den sist, renault har ju tidigare gjort coola grejer av motorprylar, som den här pepparkvarnen och liknande saltkar;
  http://f1bloggen.se/2007/12/15/renault-gor-dyra-prylar-av-saker-ifran-sina-bilar/
  men den sidan är stängd nu, och jag har bara den ena bilden där. har sökt ltie men inte hittat något mer online om de där grejerna. har kollat på ebay också..

  men många andra bloggar och sidor skrev om den försäljningen då, som;
  salt och peppar: http://www.geekalerts.com/renault-f1-salt-and-pepper-shaker/

  chackbord och pjäser; http://www.sybarites.org/2006/07/19/renault-f1-team-collection-chess-set-made-from-f1-car-parts/

  och

  http://www.luxury-insider.com/Current_Affairs/post/2008/03/Renault-F1-Team-Collection-Chess-Set.aspx

 3. Lisa

  Det blir lång julklappslista i år. Honda vore väl inte så dumt att önska sig. Kanske jag kan slå två flugor i en smäll och önska mig Piquet som förare? (nä förresten, dålig idé, han passar bättre i soffan) och en Ferrari 1998 vore heller inte helt fel att köra omkring med.

  Fast @ Sebastian, det bästa vore nog att önska en ny kamera, för min gamla skrutt vägrade samarbeta i chokladprojektet – jag försökte faktiskt men den vägrade knäppa några bilder! Chokladen var utomordentligt mumsig iaf….(Valor heter den, kan rekommenderas till alla gottesugna Spanienresenärer) 😛

  Stackars Piquet förresten, bara +700 fans på Facebook…

Leave a Reply