Rykte säger att mexikansk miljardär räddar Honda kvar i F1!

Italienska tidningen La Stampa har en intressant story på gång. Tydligen ska den mexikanska miljardären Carlos Slim vara igång med att köpa upp och rädda Honda kvar i F1. Ännu ska inget vara officiellt eftersom det återstår en del detaljer att fila till, klart ska däremot vara att stallet kommer bestå av Jenson Button och Bruno Senna.

Tidningens artikel finns här, men mer intressant är att den fungerar helt ok i Googles översättningsverktyg som jag använder här ibland. Den översatta artikeln finns här. “Den Honda är säker, om den är köpt av Slim” …? OK.. funkar så där alltså. Många frågor

kvarstår uppenbarligen. Men att de skulle sparka ut Rubens och ta in Senna låter ju som en ganska trolig utveckling i så fall.

En annan fråga är väl hur stallet kommer se ut, och vad det kommer heta? Efter Force India får man väl hoppas att man kommer på ett bättre namn här.. Och han miljardärens efternamn, Slim, hoppas man de håller sig långt ifrån..

Mer om just Slim som ska vara världens näst rikaste man, så här skriver La Stampa genom Google Translate om honom;

Slim äger Telmex, telebolag som täcker 73 procent av telekommunikation i Latinamerika. Senna är sponsrad av Embratel, Telmex koncernföretag. Och framför allt, är systerson till Ayrton, ett namn som femton år efter upphovsmannens död fortfarande väcker starka känslor i Formel 1. Cirkeln är sluten. Den nya ägaren är rik nog att bära kostnaderna för den inte längre Honda: dess verksamhet står för 5 procent av Mexikos BNP. Utöver Telmex äger banker och kedja restauranger, tobak planteringar och dator återförsäljare, utöver 3 procent av Apple-aktier. Under 2007 Bill Gates har hamnat högst upp på listan över paperoni skriven av Forbes, har överträffat i år av Warren Buffett, kungen av försäkring. Aktieägare: 45 miljarder euro. Om tio dagar sedan gick till Brackley att ta en titt på Honda-fabriken: helikoptern var så stor att den inte kunde landa på taket av byggnaden, vilket tvingar den säkerhet som skyndar på parkeringen.

Bruno Senna har ju figurerat emellanåt här på F1bloggen, kanske framför allt då han körde på en hund under GP2-loppet inför Turkiets Grand Prix.. Här är det klippet igen, 2.17 in i klippet smäller det för den stackars hunden och den stackars Senna;

6 comments

Leave Comment
 1. autosport har en intressant artikel idag angående den här slim, de menar att det inte alls är så klart som det verkar i den italienska artikeln. slim är en av fyra intressenter för honda, så här skriver de;

  Although the identity of the buyers has not been confirmed, it is believed that apart from Slim they are Prodrive boss David Richards with the Kuwait-based Investment Dar Company (TID), Greek shipping magnate Achilleas Kallakis and an unidentified Swiss group.

  http://www.autosport.com/news/report.php/id/72581

 2. Oj, vi får väl hoppas iaf. att det snart avslöjas en köpare även om det inte är så klart.

  Har lagt ut några av de bilder jag tagit i somras under Tysklands GP ni hittar dem här

  http://photos.motorracing.se/

  Jag kan säga att det är ingen lätt match att ta bra bilder, har några till (1500) där det finns en del godbitar. Dessa är iaf. hyffsade (man ser iaf. vad det är) och tagna under loppet på söndagen.

 3. efter att ha följt den här historien hela dagen ser det väl ut som att det trots allt egentligen var ett mer eller mindre tomt rykte.. verkar inte vara något ifrån mexico på gång. flera källor nära slim ska ha dementerat det hela.

  visar väl lite på ryktesmarknaden för tillfället. men det är ju alltid kul att hålla ett öga på vad som dyker upp. och så är det kul att se att de nu skriver om att det är fyra intressenter i att ta över hondastallet. tidigare var det ju alltid snack om tre..

  fast jag hoppas fortfarande på att prodrive tar chansen och stiger in i f1.

 4. Lisa

  Jag hoppas också på Prodrive, jag tror Richards har störst chans att få bra ordning på både teamet och grejorna.

  Jättefina bilder Tobias, tack för dom! Man ser utmärkt väl vad de föreställer…skojar, de ser nästan proffsaktiga ut så gott jag nu kan bedöma som total fotografiamatör. 🙂

Leave a Reply