Schumacher om come-back 2010: “Vem vet, allt är möjligt”

Michael Schumacher är ett alltid lika aktuellt skvaller-tema. Nu är han i hetluften igen efter att han svarat kryptiskt på möjligheterna för en come-back under 2010.

Tyska motorsport-total skriver i en artikel här om en intervju med Schumi under gokart-tävlingarna sist i Brasilien(?) där Schumi vann, men Massa imponerade. f1complete har också en artikel här.

På frågan om en möjlig come-back i Mercedes GP vid sidan av Nico Rosberg skal Schumi svarat “Vem vet, allt är möjligt”.

Ännu mer intressant är att han har berättat att problemen med nacken, som satte käppar i hjulet för en come-back hos Ferrari tidigare i år, nu är ur världen.

Det är ju spännande att följa vad som händer i nya Mercedes GP, dvs. gamla Brawn GP. De har gjort klart med Nico Rosberg, men nästa förare dröjer. Nu verkar det klart att Sutil stannar i Force India, och Kimi verkar gå till rally hela nästa säsong. Det har snackats om Nick Heidfeld.. men kanske är det Schumi som gör att Mercedes väntar med förare?

Skulle tro att ryktena fortsätter att gå och är med oss en god bit in i nästa säsong. Det är på ett sätt svårt att tro att Schumi skulle komma tillbaka, men samtidigt; om han var inställd på det för några månader sedan är det ju svårt att tro att lusten till lite F1-racing har försvunnit..

Mer i media (AB,).

19 comments

Leave Comment
 1. xzqw

  Tror mest att det är ett rykte för att få Mercedes att synas, desto mer dom syns desto bättre för dom.
  Schumi har inget att bevisa längre förutom kanske att sätta Hamilton/Alonso på plats då och visa vem som är kungen på banan.

   • Anton

    Okej. Alonso körde ju skinkorna av tysken hans två sista säsonger. Jag ser inte varför han inte skulle göra om det.

    • Lisa

     Denna gång blir det dessutom Alonso som sitter i Ferrarin, medan MS får nöja sig med en gammal Merca. 😀

     Nä, skämt åsido, kan väl aldrig tro att MS är så stollig att han skriver kontrakt med Mercedes. Det är väl en sak att hoppa in några lopp för en skadad teamkompis, men en full säsong med allt vad det innebär… Knappast.

     Men visst, skulle han få en knäpp och hoppa på tåget – så är han SÅ välkommen.

    • berra

     om jag inte minns helt fel så va kimi outstanding 05-06 men hans bil va inte tillförlitlig..men fruktansvärt snabb.. Han ledde väl tom ett par lopp när bilen gav upp

  • Kenneth

   en fråga anton! var Alonso med i år? just ja han harvade runt utan resultat *S* hanharvade visst runt i 2 år utan resultat =) ok då några vinster i fjol som dom fuskade sig till =)

   2005 var tyvärr ferrarin totalt kass, men schumacher bärjade trots det bronset! hade inte schumacher haft missflyt 2006 (speciellt näst sista rejset… motor säger upp sig i ledning) så hade 8e kronan varit bärjad….

   Visst Alonso är en bra förare med inget mer!

   • Antonio

    Det där var inget lyckat inlägg från dig, Kenneth.

    2009: Bilen var helt kass. Inte ens Alonso kunde göra något åt saken. Men hans totala överlägsenhet gentemot stallkompisar visar hans klass.

    2008: Singapore-incidenten var Alonso inte inblandad i bortsett från att han vann racet. Och i Fuji vann han väl helt utan kontroverser, eller?

    2006: Missflyt? Var det inte Alonso som tappade ett hjul i Ungern då han ledde å tvingades bryta loppet? Snacka om missflyt och ändå vinna VM!

    2005: Ferrari var helt kass säger du. Jaha, inte helt kass tror jag. Det var väl däcken som var problemet det året. Eller i början på året i varje fall.

    Schumacher är i mina ögon den störste föraren som F1 haft. Men faktum är att för eller senare så kommer det en annan kille som är snabbare. Inget varar för evigt. Jag tror inte att Schumacher i en likvärdig bil under en hel säsong skulle spöa dagens Alonso, Hamilton eller Räikkönnen. Hans tid är helt enkelt förbi.

    Alonso är mer än en bra förare. Han är föraren som pensionerade Schumacher.

    • Simme

     *suck*
     Du får det att låta som om Alonso är en gud -.- Ja ska inte komma och säga något om att jag tycker att någon är bättre, både Alonso och Schumacher är enanstående bra förare, och båda har väl haft sina bra och dåliga år! Men att säga att Alonso var föraren som fick schumi att sluta är väl ändå att ta i lite, shuey har ju själv berättat att han slutade för att han kände att han inte hade energin kvar för att tävla. Inte för att Alonso slog honom, för då skulle han slutat redan 1999 då Häkkinen slog honom med ytterst små marginal. Men tänk också såhär, Alonso var 25 år gammal 2005 och på full topp, medans schumi var 39 (!) och fortfarande lyckades totalspöa Alonso lika mycket under säsongen som Alonso gjorde tillbaka, det kallar jag imponerande, men som sagt, jag tänker inte bråka om vilken förare jag tycker är bäst eftersom båda är så bra! Nog sagt, so shut up och fortsätt älska bra förare, inklusive mig 😀

     http://www.hultenracing.com/

    • Antonio

     Jag är ett stort Alonso-fan! Det ska inte förnekas. Jag försöker vara objektiv men lyckas inte alla ggr.

     Tycker ändå att jag har en poäng i mitt resonemang. Och det låter som att du håller med. Schumacher var kanske lite mätt och började tappa lite samtidigt som Alonso var ung och snabb då tronskiftet ägde rum. Glöm inte att min husgud innan Alonso dök upp var just Michael Schumacher. Är fortfarande ett stort fan av honom.

     Ang älska och hata förare så är det alltid lite roligare om man gillar några och absolut INTE gillar andra.

    • Kenneth

     Antonio! vore Alonso så bra så borde han fått fart på renault bilen på 2 år… näe tror Ferrari får ångra att dom tar in en “iskall” Alonso… har svårt att tro han han har vilja och glöd för nån mer vm-titel…

     red bull blir giftiga nästa år…. brawn/mercedes får det tufft när dom inte har fördel av difusern…

     det är klart alonso visste om att piqet skulle krasha! dom hade lyckats perfekt med bränslemängden…synd att dom lät han vara anonym i förhören

 2. vinter

  han har varit på min “antilista” ända sen början, men på nått konstigt vis känns det bara kul om han kan va med å bråka lite igen… 🙂

 3. Susanne

  Usch, låt oss slippa Schumi. Han har varit en fantastisk förare men jag är trött på honom. Har alltid tyckt att han är falsk och uppblåst. Nej det är mycket roligare med nya stjärnskott.

  • xzqw

   Nya stjärnskott som Hamilton då han började redan första säsongen och visa vilket svin till förare han är.
   Han är precis likadan som schumi var men enda skillnaden var att Hamilton började första året med en bil som var med i toppen direkt.
   Alonso håller också på med lite saker som inte är så snällt men det är bara såna förare som blir något också.

   • Antonio

    Plus till dig för att du sågade Hamilton! Jag tycker oxå han är en nöff-nöff. 🙂

    Däremot håller jag inte med om att Alonso är suspekt. Men det vore trist om vi alla höll på samma förare.

   • Simme

    Men shit, lite hårt å kalla nån svin, då e man likadan själv, du vet nog inte hur en racerförare tänker när han sitter i bilen i full race, då e det allt eller inget och ibland gör man dumma saker, så döm ingen ifall du bara sett dom på tv, gillar både Alonso, Schumacher och Hamilton och jag medger att alla tre gjort några RIKTIGT puckade grejor men det är sånt man glömmer vet du, så njut bara av f1 ist för att bråka, då mår alla bättre 🙂

    • xzqw

     Jo jag vet men ville bara få fram att det är dom stygga gossarna som blir blir något och dom snälla kommer sällan nånvart.

 4. hakkinen

  synd att f1 är på mycket politik osv..tänk så otroligt bra talanger de finns men som inte har de rätta kontakterna så de kan få en sits i en f1:a.

Leave a Reply