Senaste USF1-ryktet: Danica Patrick och Scott Speed blir förarna

Detta är kul och spännande rykten! Allt mer tyder på att det faktiskt finns substans i ryktena om ett helt nytt stall som redan till nästa år kan ta plats på startgridden. USF1 ska bli ett slags amerikanskt Force India och visa upp amerikansk teknologi och låta förare från USA ta plats bakom ratten. Senaste rykte; det blir Danica Patrick och Scott Speed som tar de platserna.

Halten av sanning i ryktena ska nog tas med en lagom stor nypa salt, men varför inte? Det är ju som gjort för att snackas om.. Speed var ju en av favvoförarna när han körde och hade varit ruggit kul att få tillbaka. Patrick hade ju varit ännu roligare. Men så var det det där med salt då..

Det är den alltid lika läsvärda wired som står bakom ryktet den här gången. Målet för stallet ska vara ett världsmästerskap inom 10 år. Lite mer om planerna finns att läsa i lokaltidningen Charlotte Observer. Till tidningen uttalar sig en av de påstådda hjärnorna bakom stallet, Ken Anderson, att 95% av det som stått att läsa i rykten och på nätet är sant. Låter ju lovande det. Om förare och lokaler säger han så här till tidningen;

“We are looking at a couple of buildings in Charlotte, including one in the University (City) area,” Anderson said. He also said the team is close to signing one driver for the team that would debut in 2010.

La föresten märke till en kul grej. Stallets påstådda hemsida usf1.com har nu utökats med en epostadress för den som vill ta kontakt. Svårt att säga vad det betyder.. men något händer i alla fall! Enligt tidigare rykten kommer stallet presenteras i slutet av februari. Så bara att hålla tummarna där.

13 comments

Leave Comment
 1. mer om stallet; 24e februari kommer man presentera stallet sägs det nu, speedtv ska det vara som gäller. har inte sett något om när, men hoppas och antar att man kan hålla koll på deras hemsida. amerikanerna brukar vara bra på det där att sända live över nätet och sånt. mer så fort jag får mer information om det!

 2. Mattias (TeamJeremia)

  Danica kan jag tänka mig är aktuell (för att dra sponsorer) däremot tror jag inte Speed sadlar om till formelbilar igen nu när han fått en fot in i Nascar.

 3. Lisa

  Jajamensan, och det blir så lagom kul när hon får superlicensen indragen halvvägs in i säsongen och får Yuji Ide att framstå som Ayrton Senna. Sponsorerna kommer att hoppa jämfota av glädje. Första villkoret måste väl ändå vara att man kan köra bil, sen skit samma om man är grön, blå, dvärg, kvinna eller man?

  Se på Bourdais, som vunnit Champ Car ett flertal gånger, och som ändå varit van europeiska banor, hur svårt han haft det. Hur f-n tror ni det skulle gå för Danica som harvar runt i mitten/bottenskiktet i IRL? Vill helst inte att F1 ska förvandlas till en ren pajascirkus, tack så mycket – det är illa nog som det är och tar man in en förare “bara för att locka sponsorer” och inte pga den förarens kapacitet devalverar man värdet på hela F1.

 4. TOBIAS

  Ja ryktena om ett stall lär ju vara sanna men förarna låter inte så troliga. Att köra runt en oval med metanol i tanken är inte samma sak som att ratta en F1 kärra runt en knixig bana med snabba kurvor. Nää jenkarna får nog leta för att hitta kompetenta förare. Den senaste fransosen har ju inte direkt imponerat 🙂

 5. här är en riktigt kul grej som användaren “sovalkov” hittat borta på favvoforumet f1bb.se. han skriver så här;

  Då hemsidan för närvarande inte avslöjar allt för mycket så kan man försöka gräva runt lite…
  Anmärkningsvärt #1:
  Loggan som finns på hemsidan har namnet: “usf1logo-sep08.jpg” – September ’08, startpunkten?
  Går man in på http://usf1.com/usf1, kommer den här loggan fram…

  och den loggan är ju sjuuukt ful. men som sagt, den ligger där uppe på deras sida. grymt bra jobbat, mer sånt!

 6. Säger inte att hon är det bästa valet för USF1. Men jag tror att i långa loppet kan det vara bra. Det är ju inte direkt så att ni kvinnor är överrepresenterade i tittarstatistiken när det gäller F1. Face it, en kvinna hade dragit upp intresset för Formel 1, fler tittare ger mer sponsorer, ger bättre förutsättningar och det ger förhoppningsvis bättre racing. Och i långa loppet kan det kanske höja värdet på F1.

 7. Krisse

  Jag tycker en del här underskattar IndyCar. Men jag kan hålla med om att Danica knappast varit något stjärnskott ute på banan.

 8. Lisa

  @ Magenus, visst jag förstår ditt resonemang, men jag tror ändå det är viktigare med en bra förare än en marknadsmässig sådan – i det långa loppet. Visst skulle Danica skapa en mediahype utan dess like, men hur långvarig blir den i den grå F1-vardagen när hon i bästa fall tuffar runt ett par sekunder efter alla andra eller i värsta fall sitter i muren alternativt kolliderar med någon i första kurvan? Tror du det skulle locka fler kvinnliga tittare? Det tror inte jag, och deras pojkvänner kommer bara att få vatten på sina kvarnar om hur usla bilförare kvinnor är. 😉 Och hur mycket TV-tid skulle hon – och därmed USF1 – överhuvudtaget få där bak i kön?

  Detta sagt ska jag inte bara äta upp min hatt utan också varenda klädtrasa jag har på kroppen om USF1 kommer till start – med eller utan Danica – 2010, så det här resonemanget är helt akademiskt. 🙂

  @ Daniel, loggan du har hittat är från 2002. Sidan uppdaterades senast då, så USF1 har haft mer än sex år på sig och allt de åstadkommit är en ny logga… Hacker-tips: vill man se när en sida senast uppdaterades är det bara att skriva in:

  javascript:void(document.write(document.lastModified)) i adressfältet, trycka enter och vips får man svar från servern.

 9. Pingback: More on 10th and 11th F1 teams - Honda and USF1 | F1 Wolf

 10. Scott Speed and Danica Patrick are the most obvious names people would put forward. But I do not think these 2 would end up driving for the team. Patrick perhaps, if they see her as a major attraction for sponsors. But Speed’s days in F1 are probably over …

Leave a Reply