Spännande rykte: Massa till Toyota och Alonso till Ferrari

Ibland känns det som att hela säsongen i Formel 1 är en enda lång silly season. Kanon alltså, massa intressanta rykten (massa rykten, ja alltså, no pun intended som engelsmännen säger) och hett skvaller som förgyller vilken väntan inför nästa lopp som helst. Nu snackas det lite om Felipe Massa i Ferrari. Ett rykte placerar honom i Toyota inför nästa år. Enligt automotorsport har han setts nere i Köln på besök hos Toyotas HQ flera gånger. Men ingen verkar riktigt veta varför han är där. Dvs varför han är där finns det också massa (I know, där är det igen) teorier om. Tidningen Daily Mail skriver att Massa har en utsatt position, Jean Todt väntas förlora nån slags intern maktstrid inom Ferrari, och Massas manager är Todts son Nicholas.

Och det är här Alonso kommer in i bilden. Det som är så spännande inför slutet av denna säsong och nästa är att vad som än händer så verkar det inte vara ett alternativ att McLaren nästa år ställer upp med samma förare som i år. Något måste alltså hända. Ron Dennis har nyligen också beskrivit förhållandet till Alonso extremely cold, vilket Ed Groman på Times skrivit om på sin blogg. Dock har Alonso kontrakt för ett år till och måste i så fall lösas från det. Å andra sidan behöver McLaren kanske lite cash in-flow efter FIAs böter?

Jag hoppas verkligen Toyota lyckas ta till sig en profilerad bra förare till nästa säsong. Teamet måste lyfta sig och kan nog inte göra det med Ralf och de andra i teamet idag. Däremot Kimi + Alonso? Låter lite märkligt, skulle det gå bättre för dem än mellan Hamilton och Alonso? Tveksamt.

Bild från flickr

Leave a Reply