Spännande rykte! Nytt F1-stall från USA på gång.

Mitt under svalaste lågsäsong kommer ett hett rykte från USA. Det snackas om att ett nytt stall håller på att formeras, USF1. Logon finns redan att se på adressen usf1.com och allt ska ha fått ok från Bernie skriver f1complete. Debut ska ske redan 2010 enligt samma rykten.

Slogan för stallet kommer vara “Made in America” enligt rykten och tanken är att det ska användas för att lyfta fram teknologi och hjälpa förare från landet framåt. North Carolina är basen. Allt låter väldigt likt Force India på något sätt.. kanske de där konstiga serierna som A1GP där länder tävlar mot varandra har något ändå..

17 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  Jaha, inga bilar, inga motorer, ingen personal, inga förare, ingen fabrik, inga pengar (man kan ju börja med att hosta upp de x antal miljoner som FiA kräver som inträdesbiljett till F1, Bernies välsignelse eller ej är i detta fall helt ointressant) – men en LOGGA har man! Jo kyss mig…

  Och varför köper man i så fall inte Honda om det är en seriös satsning på F1?

 2. ja men den dar sidan ar ju det mest spannande i det hela. vem ligger bakom? vad ar det? att registrera usf1 kan ju inte vara så svårt. men grymt kul rykte i alla fall. laste foresten att sjalva stallet kommer presenteras redan den har månaden. så får se om det kommer mer..

 3. XYZ

  Jänkarna har ju bidragit en del kul inslag i F1: Shadow, Penske, Mario Andretti…. Mitt tydligaste minne är dock USAs GP 2005 (då alla med Michelindäck stannade i depå) när publiken visade finger och hivade läskburkar och skit på de förare som VALT att köra…


  http://youtube.com/watch?v=ujj0rAMIbjo

 4. Lisa

  Hoppsan, domänen registrerades redan år 2000. Registrator: none, men det är en adress i North Carolina iaf.

  http://who.godaddy.com/WhoIs.aspx?domain=usf1.com&prog_id=godaddy

  De har haft bra många år på sig att få ihop ett team då!

  Force India hade åtminstone bilar innan de satte igång, men vi får se – blir det nåt USF1 team på gridden ska jag äta upp min hatt. Men som sagt, vad vore F1 utan alla mer eller mindre stolliga rykten… 🙂

 5. Lisa

  Skvatt intet, särskilt under lågsäsong… 😉

  Ser att det gick rykten om denna Ken Anderson redan i juni – du har skrivit om det Daniel, (alldeles här nedanför) under rubriken “nytt Hondastall”, så tydligen är/har de varit inblandade med Honda iaf. Vore de intresserade av att köpa Honda kanske det kunde vara ett trovärdigt projekt, men nu verkar det ju inte så…?

  Slog mig förresten, vilket var det senaste F1 teamet i historien som började från scratch? Jag menar som inte köpte upp ett gammalt team och började med det? Sauber nån gång i början av 90-talet? Nån som vet? Super Aguri köpte visserligen inte nåt existerande team men väl gamla Hondor och hade all tänkbar hjälp från Honda, så de räknas inte.

 6. Sebastian

  @Lisa: Intressant att du kollar registreringen på godaddy — undrade just vem deras super bowl-reklam gick hem hos… 😉

  Skulle vi inte kunna “skapa” ett svenskt f1-team? Koenigsegg F1 — det skulle lätt gå hem. Bara förare från gamla storsverige 🙂 Sutilknappen är so 2008, nu är det egna formel 1 team som gäller. Man behöver ju tydligen inte så mycket mer än en website och en pressrelease. Vem är på?

 7. Koenigsegg F1 team.. ojoj, det kan inte bara vara på mig det vattnas i munnen.. så kunde ju lill-lövis få något vettigt att hålla på med i stället för att raca runt i nascarbilar i öknen i dubai.. Volvo F1? nja.. SAAB F1? nja..

 8. Lisa

  Jag är på, jag kan fixa loggan så ordnar resten sig av sig själv!

  Men ni har ju fått namnet helt om bakfoten, det ska vara nåt i stil med SWEDEN F1 POWER, eller nåt sånt… Koenigsegg kan förse oss med motorer (självfallet gratis), de bir bara glada över att få vara med på ett hörn i vår F1-satsning. 😛

  @ Sebastian – lol! Fast jag brukar inte få “wardrobe malfunction” – åtminstone inte offentligt… 😉

 9. Sebastian

  Koeniggsegg började ju med sin logga, så varför skulle han inte göra samma sak om han går in i F1. Tänker mig att det är roligare om folk går på det 🙂 Med lite sköna finnar bakom ratten, en ferrarimotor (vi nöjer oss med customer-engine) och koeniggsegg bygger bilen tillsammans med några övertaliga konsulter från hissingen island. Det är nästan så att jag själv går på det… :p

  @ Lisa: det får du nog ändra på som pit babe för koeniggsegg f1 — take one for the team… 😉

 10. Lisa

  lol javisst, både jag och Sebastian får offra oss – hur mycket kläder vi ska ha på oss får vi väl förhandla fram… 😀

  Jag lovar att vi blir MYCKET sötare än pappa Hamilton och pappa Massa iaf!

  Skulle Koenigseggprojektet inte bli av har jag hittat en annan fin lösning på bilfrågan – inga övertaliga konsulter behövs, bara en skruvmejsel. Jag tror dessutom den här designen klarar 2009 års reglemente rakt av – slicks på, sen är det bara att tuta och köra. 🙂

  http://www.givinggiftsthatgive.com/MDToysRaceCar.html

 11. Sebastian

  hahaha… den har till och med varningsblixtar för KERS. Vi kanske kan få ner Sato i den, han lär ju vara ledig 🙂

 12. Erik R

  För några år sedan var det snack om att Dan Guerney skulle återuppliva gamla Eagle igen, kanske är det här rester av detta. Men det verkar ju rätt osannolikt nu när USA och F1 verkar ha sagt upp bekantskapen på obestämd tid.

  Visst är Charlotte ett mecka för NASCAR, men jag tror inte det skulle vara nån bra idé att sätta upp ett F1-team där. Jag tror helt enkelt inte att det finns tillräcklig kompetens för hi-tech racing där. Nej, enda reella möjligheten att starta ett nytt F1-team är nog i Europa, företrädesvis i England.

Leave a Reply