Sutil och Fisichella kvar hos Force India 2009

DN och SVT har kortisar ute om T 1 & 2 såg jag just. I övrigt har Force India  meddelat att man behåller sina förare Sutil och Fisichella också nästa år. Därmed är ytterligare två säten uppbokade för alla hoppfulla GP2-förare. Ser ut att bli ovanligt lite utbyten inför nästa säsong (en säsong jag ser grymt fram emot redan för övrigt, men slicks och allt). Att behålla Sutil förstår jag, han är en talang, men Fisi? Har kört bättre kanske, men fortfarande ingen poäng för någon.. Kan inte låta bli att återigen bjuda på Meisters tips om Sutils Mr. Bean-liknande löpstil från tidigare;

2 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  Fisi är nog bra för Force India, de behöver någon med erfarenhet och dessutom så har han i varje fall inte kört sämre än Sutil (och dessutom är han inte lika förföljd av Ferrari som Sutil:-))

  Har förresten hört att Bruno Senna ska testa Honda i november, så kanske finns det hopp för någon GP2-förare iaf…

 2. Erik R

  Force India behöver en erfaren förare och de har nog helt enkelt inte råd att hyra in någon annan. Varken Fisi eller Sutil har väl direkt briljerat, men å andra sidan har de en hopplös uppgift i en bil som förmodligen är ohyggligt svårkörd och dessutom nästan alltid avslutar loppen vid sidan av med en rökpuff.

  Jag förstår inte riktigt varför det skulle vara en så stor gjej att gå tillbaka till slicks. Visst är det kul ur kosmetisk och nostalgisk synpunkt, men utifrån hur det kommer att se ut på banan så blir det nog en marginell skillnad.

  Om det stämmer som det sägs att det skulle bli lättare att hålla temp i däcken eller lättare att kontrollera bilen så leder det ju i så fall bara till tristare racing. Ju svårare för förarna desto bättre racing brukar det bli.

Leave a Reply