Tackade Alonso nej till att ersätta Kimi i Ferrari redan till årets säsong?

Det surras vidare på nätet. Mest om Ferrari och Fernando Alonso. Först var det att han är klar för Ferrari från 2011 (jag har storyn här, DN här och AB har Alonso på senaste motorlistan). Nu går snacket ut på att Ferrari redan inför årets säsong skulle erbjudit Alonso att ta över Kimi Räikkönens säte, men att Alonso tackat nej med anledning av lojalitet mot Renault. Minst sagt lite överraskande i så fall.. också det att man skulle varit beredd att sparka Kimi, vilket jag har mycket svårt att tro. Spanska tidningen AS är det som haft storyn, hemsida här. Jag kan ingen spanska men med hjälp av Google Translate (som dessvärre fungerar ytterst dåligt här verkar det som) tror jag att det är den här artikeln som det snackas om.

Alonso ok, men sparka Kimi och dessutom redan till i år? Nja.. låter lite väl vilt..

14 comments

Leave Comment
 1. Stefan Alsenmyr

  Rent sportsligt tror jag inte på det här. Men rent sportsligt är det hedersvärt om Alsonso i så fall tackat nej av ovan nämnda anledning.

  Alonso är smart, om än lite otrevlig i bland, och han vet att han har ingenting att förlora och allting att vinna, som jag ser det, på att stanna i Renault och hålla Ferrari på halster. Han vet hans värde, som inte kommer att sjunka det närmaste året oavsett vad som händer. Han vet också att OM han skulle lyckas ta Renault upp i toppen igen, vilket han var på god väg med i fjor, och till och med vinna titeln blir han historisk och än mer eftertraktad. Det är säkert också viktigt för hans ego att lyckas. Skulle han inte lyckas fullt ut, med titel och allt, går han till Ferrari och vinner där. Tro mig. Han kommer att vinna världmästartiteln igen. Och han vet det själv.

  Tyvärr tror jag också att allt det här är brickor i ett internt politiskt spel i Ferrari som fick sin början i slutet på M.S karriär. Den ende som jag tror kommer helskinnad ur detta är just Alonso. Han kanske till och med är smartare och slugare än M.S…

 2. Kim

  Jag är nästan 100 på att Alonso kommer att ta världsmästartiteln igen, frågan är bara när. Antingen denna säsongen eller nästa!

 3. Lisa

  Konceptet jultomten är mer trovärdigt än AS.

  Jag menar, först förlänger Ferrari Kimis kontrakt i september. TROTS det fortsätter alltså Alonso att vänta på att de ska ringa. Sen, i mitten på november ger han upp, gråter en skvätt och tillkännager att han stannar hos Renault. Någon gång efter denna tidpunkt får Ferrari plötsligt frispel, vill sparka Kimi ögonblickligen och erbjuder Alonso plats 2009. Allt enligt AS, alltså. Rena såpoperan, man vet inte om man ska skratta eller gråta.

  Enligt min uppfattning väntade Alonso så länge på att tillkännage att han skulle stanna hos Renault (det var ju ganska uppenbart efter att BMW valt att behålla Nick) därför att Renault ville presentera 2009 års föraruppsättning tillsammans. Och eftersom det fanns tveksamheter när det gällde Piquet dröjde det.

  @ Stefan A – jag tror dig gärna! 🙂

 4. Sebastian

  @David — schysst länk, men lite skum beskrivning av olyckan eller hur… “kom för nära ett annat flygplan och skrapade i dess sida” om det skedde under start så hade det varit tack och hej. Antingen måste det skett under taxning, eller så har det inte hänt alls… 😀

 5. Lisa

  Precis Sebastian, DN svamlar – det var under taxning och ena vingen tog i en byggnad, inte ett annat plan (vet inte om det är så mycket bättre men i alla fall, låter som en sällsynt klantig pilot IMO)

  Hursomhelst, tur att det inte var nåt allvarligt. DC har ju varit inblandad i en riktig flygkrasch och Colin McRae dog väl i en? Och Graham Hill? Sketna små privatplan är livsfarliga.

  @ David – det var inte Alonso som körde, då hade det naturligtvis inte gått såhär illa. 😀

 6. Sebastian

  Ärligt talat så undrar jag om Alonso skulle passa i Ferrari, lika lite som han passade i McLaren. Han har en stor personlighet. I Ferrari vill man ha en lagspelare som inte riskerar att bli större än Ferrari själv. Jag tror snarare att de skulle vilja ta in Vettel eller Kubica och visa att skillnaden för att vinna är Ferrari. You drive, we deliver. Därför tror jag att Alonso + Ferrari = pipe dream och att alla spekulationer åt det hållet kan avfärdas på ren princip. Jag tror inte ens en sponsor kan påverka detta.

 7. Eje Elgh

  Hej

  Hade jag varit teamchef för Ferrari hade jag sparkat Kimi redan direkt efter sista loppet i Brasilien, maken till dryg överbetald sopa får man leta efter.Självklart vill Ferrari ha en stabil förare som Alonso som fortfarande är hungrig ,för ung.samma lön som Kimi har.Massa har en enligt rykten bara 1/3 av den lönen men levererade betydligt bättre ,skulle tro att även Massa blir ersatt av Vettel senare.Kom ihåg att Ferrari tog in Kimi för att ersätta Schumi vilket inte har lyckats.När det gäller Kubica så kommer nog en fin plats till honom i Mclaren när Ron Dennis ledsnar på Heikki som inte levererar han heller.

 8. Sebastian

  @Eje… öh, Kimi Räikkönen blev världsmästare första året han körde för Ferrari. Jag tror inte att de var helt missnöjda med det… och de extra pengar de drog in på det lär nog betala Kimis lön ett par år framöver. I år körde Kimi som en sopa… och kom trea… inte jättedåligt med tanke på att Ferraribilarna inte precis varit i toppform. Ferrari är kloka som inte lyssnar så mycket på snickedisnacket. 😉

 9. @Expertkommentatorns namne: Med tanke på vad Heikki fick stå ut med förra säsongen så är det nog snarast en fråga om vem som tröttnar först.

 10. Lisa

  Nåja, nu har Ferrari förlängt med Kimi och då får vi förmoda att de är nöjda med honom. Annars soppade han väl till det några gånger förra året men inte mer än vad de andra toppförarna gjorde så det går väl på ett ut. Och glöm inte att efter de första loppen 2008 var det ett himla jamande om Massas underprestationer och att han borde få sparken.

  Jag tror nog Alonso förr eller senare hamnar hos Ferrari om de bara kan hålla stilen och fortsätta bygga bra bilar, historiskt sett har det varit litet si och så med den saken, pre-MS var Ferrari inget att hänga i julgranen. Det verkar faktiskt som om de behöver en teamleader för att vara riktigt på topp. Och då passar ju Alonso precis. 🙂

  @ Eje E – Macca #2 får nog gå till nån annan om de inte är nöjda med Heikki, tror knappast Kubica har lust att vara passopp åt Hamilton.

 11. M

  Om Alonso ska gå till ferrari vem skulle då vilja vara spela en andre fiol i teamet?
  Antingen en rookie eller en dålig förare.
  Ferrari vill inte ha en rookie i sina bilar och ingen dålig förare heller så då måste dom hitta en bra förare som kan tänkas spela andre fiol pengar löser det mesta eller…

Leave a Reply