Takuma Sato orsakar krasch i första kurvan i första IndyCar-loppet..

indycar-logo

Takuma Sato har ju gått över till IndyCar, från och med nästa lopp kommer han dessutom köra i den klassiska grön/gula-Lotusen. Nu har han haft premiär i nya serien. Och det slutade ganska omgående..

Fint kval och startplats 10, men fick snurr och orsakade en ordentlig krasch redan i första kurvan.. så var det över och ut för den här gången.

Just efter Satos krasch, som han fick bryta efter, så har Marco Andretti ordentligt med tur att ha klarat sig bra efter att Mario Moraes landar ovanpå honom med sin bil. Så här såg det ut;

Uppdatering!
Här är kraschen vi snackade om i kommentarerna. Och det är en sjuk krasch..

Mer i media (AB,).

15 comments

Leave Comment
 1. Peter

  Satos farsa var säkert en Kamikazepilot under andra världskriget, nu försöker Sato göra sitt bästa för att lyckas som farsan 😉

 2. Nisse

  Att det finns stall som vill ha den där sopan i sina stall är för mig fan ofattbart. Sen måste jag bara säga, hur i helvete långsamma får funktionärer vara?

 3. Sebastian

  Off-topic, men det coolaste Alonso gjorde i Shakir var när han slängde upp pokalen över axeln som en sportväska. Man fick känslan av att han tänkte “joråsoatt… dags att knalla hem till morsan å farsan…”

 4. Johan Andersson

  På tal om kul grejer efter racet så kändes Lewis ganska besvärad av att behöve ge Alonso beröm för sin första plats.
  Det syntes verkligen på honom att han var ordentligt glad över att Fernando var tillbaka på den positionen.

    • Lisa

     Den förare som inte ser ut som skit efter Bahrain är det nåt fundamentalt fel på.

     Lyckligtvis tycks vattenflaskorna ha fungerat för alla denna gång – för jag vill inte se skrämmande exempel på vätskebrist à la Alonso 2009 en gång till.

 5. andretti-kraschen påminner ju lite om den där läskiga nära-döden-kraschen i f1 för några år sen. vem var det nu igen.. var det coulthard? som fick en bil över sig som liksom gled över bilen just framför hjälmen?

Leave a Reply