The curious case of Jenson Button

Det har ju snackats en del på sistone om Jenson Button och hans karriär som tycks gått baklänges. realbrawngp.com har en bra artikel om det här. Fel plats fel tid, eller rätt plats med fel tid och så vidare. Men detta var ju innan han gav sig ut i sin Brawn GP, som återigen verkade vara fel bil på fel plats, men som visat sig vara hans smartaste drag i karriären hittills som det ser ut nu. I den ser han ju ut att kunna bli en vinnare igen. Men, tillbaka till vinkeln med film från rubriken, hittade den här filmaffischen på Sniff Petrol, och sånt är alltid kul.

Här är länk till Sniff Petrol. Hittar ingen större bild, lite knepigt att se de sista där.

Några punkter från artikeln om Buttons karriär; 2000 gick han till Williams, som var ett ledande stall men med lite erfarenhet vilket visade sig tufft. Rätt plats, men fel tid. Byte till Benetton blev ingen succe och övergången till Renault visade sig komplicerad. Så hamnade han i BAR med Villeneuve vilket i och för sig fungerade bra i en bra bil. Då skrev Button under för Williams till 2005, trots ett års kontrakt kvar hos BAR vilket ledde till krångel och att han fick bli i BAR. Efter året kunde han gå till Williams, men då hade Williams brutit med BMW och BAR köpts upp av Honda, och så ville Button bli kvar ändå.. återigen en del krångel, men han stannade till slut.

Fram och tillbaka.. oavsett, undrar om inte Button är tillbaka som en vinnare nu, en mycket otippad vinnare!

Får mig att tänka på några tidigare bra “filmaffischer” från F1-världen; Michael Schumacher i Taxidriver, Ron Dennis i From Ferrari With Love och den bästa av dem Bernie och de andra i The Espionage.

Någon som sett fler?

3 comments

Leave Comment
  1. Henke R26

    Håller med Magenus. Tror att iaf Alonso är där han ska vara nu. Hoppas att det blir ett bra år för både Renault och Alonso.

Leave a Reply