Top Gear startar en Formel 1-blogg (+ FOTA ger sig in i F1-på-internet-debatten)

Alright, first things first. Jag måste ha skolkat, försovit mig eller bara varit på en annan planet. Top Gear kör sedan en bra stund tillbaka en F1-blogg. Och jag upptäckte den idag. Det är inget 1a april-skämt eller något åt det hållet. Det har bara gått mig helt förbi. Och jag diggar ju Top Gear! Top Gear Sunday Afternoon Club heter den. Och den bjuder på en del kul. Ok, det mesta har ni fått i er här via f1bloggen redan, men ändå.

En kul grej de bjuder på är en första titt på ett simulerat varv runt Donington som är tänkt att hysa Storbritanniens Grand Prix 2010. Video nedanför! I övriga nyheter läste jag att

Nick Heidfeld uttalat sig och berättat att han inte betalat sin superlicens, apropå diskussion tidigare. Det sägs att bara tre förare betalat hittills, och med tanke på brev och missnöje och allt undrar man ju lite hur de tänker lösa det hela. Krypa till korset och betala dagarna innan Australien, eller ställa till med en scen? Blir ganska spännande att hålla ett öga på det där.

En annan smånyhet jag snappade upp på grandprix.com är att Silverstone har skänkt pengar till välgörenhet. De införde hårdare restriktioner på felparkering under förra loppet och överskottet går nu till välgörenhet. Klart kul grej. Över 6 000 dollar blev det dessutom.

Och speaking of.. BBC har väl inte riktigt vaknat på webbside-fronten ännu tycker jag. Förra TV-stationen ITVs hemsida för Formel 1 är fortfarande den klart bästa. De skriver om en intressant sak som kommer i mars. Den 5e mars arrangerar stallorganisationen FOTA en presskonferens där de kommer presentera sina riktlinjer för att göra F1;

to make Formula 1 commercially sustainable, environmentally friendly and compellingly attractive for spectators, TV viewers and internet consumers alike for years to come

och det där låter ju riktigt spännande! Särskilt det sista. Det var länge sen internet var en säker källa för att lapa i sig F1 på. Mitt inlägg om streamad Formel 1 över nätet är det klart mest populära inlägget här på bloggen till exempel..

14 comments

Leave Comment
 1. Mattias (TeamJeremia)

  Vilka tre förare kan det vara som betalat supperlicensen? Behöver tredjeförarna lösa superlicens? I så fall skulle jag tro att det är Ferrari-förarna som redan betalat.

 2. det där tror jag är en bra fråga, men undrar om det är ute vilka det är. någon som sett något? verkar ju som att nick är ute och markerar för att han varit misstänkt att vara en av dem.. kan ju bli lite kul om det fortsätter och andra börjar berätta att de inte har betalat.. så några som inte vill berätta.. då har vi en god story på gång!

  sökte lite, men lyckades inte hitta något på direkten om vilka det kunde vara.

 3. Lisa

  Finns naturligvis inga bevis, men med kännedom om litet vanlig fackföreningsdynamik är det väl inte alltför otroligt att anta att de som betalat inte är medlemmar i GPDA, sen må det vara vem det vill.

  Vad jag inte kan förstå (eller förstå alltför väl) är den engelska pressens “underlåtenhet” att ens spekulera i dessa banor. De brukar ju vara väldigt pigga på att spekulera annars – typ Danica till Honda/USF1/FanOchHansMormor.

 4. Sebastian

  Ärligt talat tycker jag att det är lite pinsamt att de gnäller. Det är väl helt ok att de betalar för sin egna säkerhet. Och att det dessutom är relaterat till poängen gör ju att kostnaden fördelar sig solidariskt — den som tar många poäng kan ju få högre ersättning.

  Det här är ett typiskt sandlådespel. Vad vill de ha här näst, LAS så att de inte kan få sparken…?

 5. Sebastian

  Hur länge har du bott i Spanien…? Om kontrakten såg ut som LAS så skulle Vettel och Hamilton fått kicken när Super Aguri packade ihop och DC hade kunnat fortsätta köra välgörenhetsrepor tills färgen flagnade… :p

 6. Lisa

  “sist in – först ut”, kanske? Fast inte ens LAS skyddar väl såna som blivit alltför gamla för att sköta sitt arbete på ett bra sätt så DC hade vi nog blivit av med ändå…. 😛

 7. Lisa

  Och vaddå förresten? Vi tycks ju redan vara på god väg att införa kvotering baserat på kön och inte på merit – så in med hela LAS, det gör väl varken till eller ifrån.

 8. Haloj,

  jag hoppas verkligen på super nyheter den 5:e mars. Flyttade tillbaka till Sverige i Augusti efter ha spenderad 5 år i England. Skulle lätt betala en summa för att få följa BBC’s F1 sändningar. Om 5:e mars inte kommer med några överraskningar, är det någon som har koll på om det är möjligt att följa BBC’s F1 sändningar från Sverige?

Leave a Reply