Torsten Palm – Sveriges minst kända Formel 1-förare?

Fick ett kul tips från Jon i de fria kommentarerna (som jag inte fått till så som tänkt så den stängs ner i och med ny version av bloggen.. som kommer.. senare.. nån gång..) på sidan f1rejects. Mer eller mindre lyckade förare och deras resultat. Där hade han också grävt fram svenske Torsten Palm med två race på sitt samvete. Det vill säga, det första i Monaco kvalade han inte in till, men det senare i Sverige 1975 deltog han på. Palm tävlade i en inhyrd Hesketh där ju James Hunt körde innan han gick till McLaren. Efter Palms 10e plats i Sverige drog han sig tillbaka och blev manager för Eje Elgh, wiki här. Och idag äger han en bilverkstad ute på Lidingö eller var det nu var. Men den hittar jag ingen länk till dessvärre. Innan den korta F1-karriären tävlade han bland annat under 1971 i den Östtyska F3-serien. Bara en sån sak.

13 comments

Leave Comment
 1. haha, nä, det fungerade inte helt som jag tänkt. i och för sig ganska bra, men jag skulle gärna haft en annan struktur på det. men det fick jag inte till.. inte ens att vända på ordningen så senaste kom överst.
  men de försvinner inte utan att någont liknande nytt kommer upp, så en öppan kanal kommer finnas kvar! men som sagt, får se. hänger lite på när tobbe som ordnar designen kommer loss för lite finlir på bloggen så får vi se. tanken är en lite fräsigare design lagom till säsongen startar i mars.

 2. Jag tränade faktiskt mot Torsten Palm i Renault Clio Cup på Mantorp 1995. Palm gjorde lite comeback den säsongen men på Mantorp så kraschade hans teamkompis och adept Joachim Anderssson sin bil på tidsträningen, och Palm överlät sin bil till honom i racet och för resten av säsongen. Så det blev inget race mot denne fd F1 förare. Däremot har jag tävlat mot Reine Wisell 1994 eller 1995 på Anderstorp i ett race för historiska standardvagnar! Jag körde Ford Mustang och Wisell Koja. Stort, eller hur!

 3. mustang är alltid stort!
  cool grej oavsett. får ta en sväng ut till den där verkstaden torsten palm bil ab eller vad den nu hette när man är i stan nästa gång.

 4. Sebastian

  Jag tycker att det är bra att kommentarerna är i kronologisk ordning. Då dör diskussionen ut naturligt och det är lättare att förstå referenser när man läser de i rätt ordning istället för omvänt. Jag säger bara — don’t change what ain’t broken…

 5. Sebastian

  Stupid me! Jag trodde att du tänkte stänga ner att man kunde kommentera utan att registrera sig som användare. Nu såg jag dina “fria kommentarer” i menyn. De har jag aldrig besökt förut. Bara å fimpa… :p

 6. lol, då är det i alla fall ingen dum ide att stryka dem nej 🙂
  att hålla på och registrera sig är segt. det ska nog förbli så i fortsättningen att man kan lämna kommentarer utan för mycket hazzle ja.

 7. Wag the dog

  Torsten Palm, Kristinehamn, Värmland!

  Bilverkstad? Ja så kan man ju säga – Ferraridealer kan man också säga. 😉

 8. Erik R

  Ja tack, håll kommentarerna i kronologisk ordning! Jag tycker det är helt hopplöst att försöka följa kommentarer på t.ex Youtube, det blir bara förvirrat.

  Nu undrar jag bara: Jonas – vem kom först? Mustangen eller Kojan… 🙂

 9. Det finns diverse “senaste kommentaren”-plug in’s att köra in i WordPress. Så att man kan lämna en kommentar i ett gammalt inlägg så att den ändå blir uppmärksammad. Tror även att det skall finnas en som visar vilka inlägg som fått nya kommentarer sedan sist man besökte. Men det är jag inte så säker på…

 10. Tomten

  Jag har jobbat för Torsten Palm på hans bilfirma.
  Han sålde bilar på Lidingö http://www.palmbil.se men det kan vara så att den har upphört nu.
  Gällande Ferrari-dealer, ja under några år så sålde han Ferrari men slutade med det då Ferrari ville ha fler Dealers i Sverige men han ville bli ensam. Synd då hans firma låg ett stenkast ifrån en av sveriges Ferrariverkstäder.

 11. karlstamicke

  har haft nöjet att åka pajero med torsten palm från upplands väsby till gärdet i stockholm då han jobbade för mitsubishi i slutetpå 80 talet . det var en upplevelse vill jag säga

Leave a Reply