USF1 på gång och Honda är räddat. Eller inte..

Senaste på ryktesfronten om Honda är att stallet själva gått ut med att de “inte funnit några seriösa köpare” ännu, rapporterar bland andra BBC om. Det låter ju som att Virgin inte riktigt är redo för ett uppköp ännu. Dock ryktas det å andra sidan om att en lösning faktiskt är i hamn. fan-siten RealHondaF1 skriver om det här och att Nick Fry överraskande inte är en del av paketet utan försvinner över till andra idrotter. Senna och Button är återigen aktuella som förare efter att Senna besökt Hondas fabrik i förra veckan. Tydligen ska besked komma inom 24 timmar. Vilket är samtidigt som besked från USA.

Borta på usf1.com har man nu lagt till följande meddelande;

Ken Anderson, Peter Windsor and all at USF1 would like to thank everyone for the amazing response we have received since news first broke about our project on February 4, 2009.

Proving that American technology, American drivers and the American competitive spirit can compete and win on the F1 global stage has been our mission for several years now. And, judging by the overwhelming response we have received from F1 fans both in the US and worldwide, from within the F1 industry and from the US hi-tech industry, we think that many of you agree with us.

We will be officially announcing the team in a special show on Speed TV on February 24 at 12:00 EST.

Nedräkningen är sedan länge igång och i morgon kl. 12 vet vi mer!

Spännande dagar inom vår kära Formel 1!

Enligt andra rykten har Honda tackat nej till ett räddningspaket från Bernie himself där han skulle gått in med pengar och fått en ägandepost. Hur det nu skulle fungerat i verkligheten har jag inte förstått ännu.. eller funnit något mer om. Han kan väl itne sitta som delägare i ett stall och samtidigt basa över organisationen, eller? Dessutom skulle han då kunnat säkra sig en plats i FOTA och det hade väl verkligen inte fungerat.. eller har jag fått det om bakfoten?

8 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  Men visst är det nåt på tok med deras berömda nedräkningsklocka? De talar om 12:00 EST – amerikansk tid, men klockan räknar lik förbannat ner mot 12:00 CET som VI har?! När klockan är 12:00 här har de söta amerikanerna inte ens kommit ur bingen och än mindre presenterat nåt team!

  Kan de inte ens klara den ekvationen undrar jag hur det ska gå med bilbyggandet… 🙂

 2. Sebastian

  Deras nedräkning stämmer nog bara på östkusten… någon har missat att ta hänsyn till tidszoner tror jag — blir kul när de dyker upp sexton timmar för sent till starten i Australien… 🙂

  Och Bernies “offer you can’t refuse” kan lika gärna varit en köpmannen i venedig…

 3. vad jag förståt skulle inte Bernie kunna bli ägare av ett stall då han äger de kommersiella rättigheterna till sporten. Det skulle bli nån konflikt där, och det skulle strida mot nå EU regler…
  Däremot skulle han kunna ge pengar i nån form av sponsring genom tv-avtal osv osv osv…

 4. skarpt observerat! såna där nedräkningar är ju alltid lite osäkra.. och som sagt, det är ju inte säkert att något händer sen egentligen. men den där speedTV skulle man haft.. det är ju där presentationen eller vad det blir kommer ske. synd att de inte verkar ha dealat så att de streamar den direkt över hemsidan där. men känner jag amerikanarna rätt så kommer det nog upp en video att titta på ganska kvickt.

 5. Lisa

  Viasat påstår att Nick Fry kommer att driva stallet vidare – medan källorna de stöder sig på talar om Nick Frys exit. Det är roligt nästan jämt inom F1-journalistiken.

  Nåja jag hoppas att det finns nån sanning i det hela, fast det som inte finns på Autosport finns inte, enligt min uppfattning…

 6. Bowe Bevonius

  Nu får det vara slut på obekräftade rykten kring Hondas framtid. Jag har från säkra källor hört att Hondas F1 team kommer att köpas av det sammanslagna SAAB och Volvo. Teamet kommer att heta SaVoNda och teamchef blir Maud Olofsson. Detta sedan hon lyckats driva igenom att F1 2009 kommer att använda mönstrade Gislaved-däck och drivas med E85. Alla F1-bilar kommer också att ha en dekal på bakvingen där det står “Vägrenskörning – Det avgör jag!”

  Det är ju möjligt att det här bara är rykten… *garv*

Leave a Reply