Vart går Alonso? Här är de aktuella teamen.

Renault. Gamla teamet som väldigt gärna vill ha honom tillbaka, det har inte varit någon hemlighet. När Alonso lämnade dem föll de som en sten i tabellen. Har snackats om att Kovalainen skulle bytas mot Fernando, men det är Fisichella som inte har kontrakt klart ännu. Verkade som givet ett långt tag, men ryktet har svalnat något på sistone på grund av lönen Alonso kommer kräva.

Red Bull. Har seglat upp som hetaste tipset för tillfället. Lite galet rykte, men Red Bull har imponerat och verkar redo för nästa stora steg uppåt. Ingen utmanare om VM-titeln ännu, men ändå. Däremot har både Webber och Coulthard kontrakt. Tipset är dock att det skulle vara Webber som flyttar, han har mer karriär framför sig än Coulthard och kan plockas upp av ett annat team.

Toyota. Ett av få team som absolut har en plats ledig. Ralf fick foten till slut och plånboken i teamet är det inget fel på. Problemet är väl att inget tyder på att Alonso skulle vara sugen på att gå till Toyota efter de skrala resultat man visat upp i år.

Williams. Lite min egna favorit av någon anledning. Också här en plats ledig efter att Wurz slutade/fick gå. Har inte gått så bra på sistone och de är sugna på att klättra uppåt. Nakajima gjorde bra ifrån sig (förutom att köra två mekaniker till sjukhus då) och frågan är om inte Rosberg blir den som ska lyfta teamet.

Ferrari. Snackats massor om att Alonso på lite längre sikt är på väg mot Ferrari. Nu verkar det helt stängt efter att Kimi och Massa förlängt. Och visst hade Kimi + Alonso varit ett grymt team, men om Alonso hade svårigheter med Hamilton.. varför skulle han då sätta sig brevid Kimi? Några år framåt i tiden i så fall och antagligen om Kimi ger sig.

Honda. Nja.. inte sett så mycket snack om Honda och Alonso. Rubens verkar ju inte direkt sitta säkert och Alonso + Button verkar ju i och för sig inte så tokigt. Men årets säsong har varit katastrofal och verkar inte riktigt troligt.

Ej aktuella. Super Aguri, Force India, Toro Rosso, BMW (varför har det inte varit några rykten om BMW? Nick och Robert verkar sitta bergsäkert i sätet. Men diggar teamet, en Alonso hade varit kanon).

4 comments

Leave Comment
 1. bipen

  Renault: Alonso har själv sagt att det inte är hans förstahandsval.
  Red Bull: är lite väl skakiga tycker jag.
  Toyota: för dåliga.
  Williams: har historiskt visat kunna göra bra bilar.
  Ferrari: Knappast. Massas kontrakt förlängdes innan Brasiliens GP för att få slut på spekulationerna och Kimi som fixade förartiteln har väl varken själv eller teamet anledning att ändra på.
  Honda: för dåliga just nu.
  BMW: har klar potential att utmana Ferrari och McLaren. Kan nog också tänka sig en förarrockad med McLaren.

  Visst ser det ut som en del förare sitter tryggt i sina respektive stall men jag tror inget är heligt när det kommer till kritan. Lite kul att spänningen inom F1 fortsätter trots att mästerskapet är över.

 2. Mavin

  Alonso borde komma till BMW och få dem att komma den sista biten framåt tilll att bli ett toppstall som kan utmana Ferrari och McLaren.

 3. håller helt med om BMW, vore en riktigt kul grej med Alonso och Heidfelt eller Kubica. Fast Williams är lite samma sak. Vi behöver utan tvivel ett team till som ordentligt tar upp kampen med teamen i topp.

Leave a Reply