Vem är ‘The Stig’?

De som har mer koll på Top Gear än jag och som har en gissning får gärna lämna en kommentar, lite nyfiken är man ju. Som jag har förstått det så är det flera olika personer som varit ‘The Stig’ men att man inte vet vem det är just nu.

Anledningen att jag kom att tänka på frågan är att en nummerplåt, den på bilden, just sålts för över 10.000 brittiska pund (insert jokes about pundhuvud here).. Och då kom jag att läsa om vad Fernando Alonso sagt tidigare om The Stig;

he is a seriously good driver, definitely ex-F1

Kul att figuren blivit så stor. Men den där nummerplåten? Tja.. The Stig? Hmm.. Då är ju en plåt som säger F1 som jag skrivit om tidigare roligare. Top Gear finns här.

7 comments

Leave Comment
 1. Har faktiskt länge misstänkt att det varit flera olika personer beroende på vilken raceförare man fått tag på. Vem det är har jag inte en blankaste aning om.

 2. Lisa

  Hmm…snubben på bilden är för lång för att vara Eddie Irvine. Hamilton är 1.74 och den andre är betydligt längre. Johnny Herbert & Mansell går också bort pga längden. Men det kan ju vara olika killar som gör The Stig, förstås.

 3. Meister

  Det ÄR olika förare som tar på sig rollen som The Stig.
  När de körde en Renault F1 inomhus var det t.ex. Heikki Kovalainen som hade på sig den vita overallen, och när Stig gjorde ett stunt med en snöskoter var det svenske skotercrossåkaren Dan Lang.
  Hamilton är i alla fall helt utesluten då man oftast kan se halsen på Stig och den är vit.
  Däremot så kan Hamilton ha varit Stigs afrikanska släkting som var med i avsnittet de spelade in där.

 4. David

  Ni som säger att det är olika, ni har väldigt rätt. För att då och då så har stig bytt hjälm. Den är fortfarande vit, men ser lite annorlunda ut. Tex, när de kör Toyota’s F1 bil inomhus…

  Till er som inte följer Top gear: kom igen nu, det är ett riktigt bra program. Har man svårt att följa det på TV kan man alltid ladda ner det… 😉

  http://thepiratebay.org/tv/219/

Leave a Reply