Volkswagen tar över Campos Meta och kommer till Formel 1 år 2011?

Volkswagen har en speciell status bland de mer eller mindre sannolika ryktena som omger Formel 1. Jag har flera gånger tidigare nämnt märket, som de snygga Photoshop-bilderna på en möjlig F1-racer, att de ska gå in som motorleverantörer 2012, eller att de skulle ställa upp under märket Porsche i stället för Audi.

Nu är det spanska AS.com (i Google Translate här) som rapporterar att VW kan tänkas ta över krisdrabbade (?) Campos Meta, efter årets säsong.

Colin Kolles, tidigare hos Force India (wiki här) sägs bli ny stallchef.

Det har ju ryktats en tid att serbiska Stefan GP skulle ta över stallet, men att de nu skulle gå över till att rikta in sig på USF1 som också omges av rykten om problem.

16 comments

Leave Comment
 1. cia

  Ryktena dementera av Stuck enligt spanska

  http://www.thef1.com/noticias/noticias-2010/febrero-2010/volkswagen-y-colin-kolles-desmienten-su-interes-por-la-compra-de-campos-meta

  “Campos por Volkswagen, el representante de la marca, Hans-Joachim Stuck, desmentía totalmente los rumores: “Eso es un completo disparate. Nos sentimos muy halagados, pero la Fórmula no es un tema que nos interese”.

  Google översättning

  Golf av Volkswagen, en företrädare för varumärket, Hans-Joachim Stuck, helt dementeras ryktena: “Det är fullständigt nonsens. Vi är mycket nöjda, men formeln är inte ett ämne som intresserar oss.”

 2. Sebastian

  Från WRC… Kimi inte helt ute och cyklar och Sordo har fart så det räcker.

  Pos Driver Car Time/Gap
  1. Dani Sordo Citroen 1m31.4s
  2. Sebastien Ogier Citroen + 2.0s
  3. Mikko Hirvonen Ford + 2.1s
  4. Sebastien Loeb Citroen + 2.3s
  5. Jari-Matti Latvala Ford + 2.6s
  = Marcus Gronholm Ford + 2.6s
  7. Matthew Wilson Ford + 3.9s
  8. Kimi Raikkonen Citroen + 5.1s
  = Mads Ostberg Subaru + 5.1s
  10. Khalid Al Qassimi Ford + 5.2s
  = P-G Andersson Skoda + 5.2s

  • Sebastian

   Kimster verkar ha “gone wide…” kanske som i finland där han hörde fel på några noter. Han låg på plats 11 fram tills dess. Nu är han på plats 32… en knapp halvtimme efter.

   • Lisa

    “Gone wide?”

    Han körde in i en snödriva. Punkt.

    Och därmed egentligen inget emot Kimi sjäv – (jag är övertygad om att han är en jättebra förare )- men jag avskyr hypen som omger honom.

    So far Valentino Rossi har varit mer imponerande i de rallyn han startat i.

    • Wag the dog

     Här i Värmland kallar journalisterna Kimi för “grabben med munkavlen”. Inte lika poppis bland media som t.ex. Grönholm. Sebastien Loeb framstår som charmknutte och pratig. 🙂

    • Lisa

     Heh.

     Ja, Greta Garbo-stilen kanske hade sina poänger på Greta Garbos tid. Numer i våra mediaintensiva dagar framstår den som litet smålöjlig.

     Inte sagt att Kimi behöver vara solen själv i sina möten med media, men de flesta klarar faktiskt av att sköta denna biten oavsett personlig läggning, så varför inte Kimi?

    • Kenneth

     älskar lisas dissningar av Kimi….

     har du koll på hur många rallystarter Valentino har?! kan då säga att han har bra många fler än kimi… han har kört rally till o från i många år….

     finns bättre rallyförare än Kimi som satt bilen i snödrivan…. hur gick det för Loeb i svenska rallyt 2008? =)

     detta är Kimis andra tävling i bilen och som sagt i WRC är inget man behärskar omgående….

     vissa älskar att synas i media och vissa inte… Kimi gillar inte media och vad är det för fel med det?

     tycker Kimi har ställt upp mycket o pratat i media efter bytet till WRC… förstår killen om han vill ladda upp i fred till tävlingen!!

 3. Wåhlin

  Om nu inte Campos får till det till premiären så skulle det alltså bli Stefan GP som kommer med (enligt de själva – och Ecclestone…).
  Frågan är bara om de slängde med ett par förare och lite meckar i den container med Toyotaprylar de skickade till Abu-Dhabi förra veckan..?

Leave a Reply