Volkswagen till Formel 1 med Porsche, och inte Audi, som namn?

vwLäste en intressant artikel borta på crash.net om rykten om Volkswagen. Inget nytt att det går rykten om VW och framför allt rykten om deras märke Audi till F1. Det nya är att en av ledarna i koncernen snackat om att kostnadsreduktioner gör ett inträde i F1 mer intressant.

crash.net skriver så här;

“Today, it costs well over a hundred million Euros to take part in F1,” Carl is quoted as having said by the Straits Times at the Changi Exhibition Centre. “If the cost is lower, it will be more manageable. I think it would be [under the name of] Porsche, now that Porsche belongs to the group, or Audi – or even Volkswagen.

Tror dessvärre inte att vi får se VW i Formel 1 på länge än.. men det är en så spännande tanke att det alltid är intressant att ta upp rykten..

Marknaden är tuff för bilmärken i F1, citerade Carl ovanför säger också så här enligt f1-live;

However, after car marques including Jaguar and Honda pulled out, with BMW about to do the same when the current season ends, and amid rumours that Toyota and Renault might soon follow, Carl admitted that the gains for a manufacturer from being on the grand prix grid remain vague.

Tidigare har jag ju skrivit om de där sjukt snygga Audi-F1-bilderna här, och halvt off topic, Audis läckra Audi Auto Union Typ C roadster-trampbil här.

Grävde vidare på tema Audi här på bloggen. Den där snygga Le Mans-filmen Audi släppte gratis på iTunes fick jag aldrig ner.. trailern finns i inlägg Truth in 24 här. Någon som fick sett filmen?

Utveckling av bilmärkens logotyper börjar bli långt från F1, men snygga är de. Alltid något en regnig kall söndag i väntan på Brasiliens Grand Prix om en vecka..

13 comments

Leave Comment
 1. Patrik

  skulle vara kul med VW i F1. VW har ju god erfarenhet av motorsport genom sitt deltagande DTM, 24timmars race typ Le mans mm.
  Vilken kamp det skulle bli mellan Mercedes och VW om att vara bästa Tyska stall.
  Jag tror det skulle få F1 att växa som sport genom att fler Tyskar (och dom är inte få idagsläget heller) skulle få upp ögonen för F1.

 2. Chille

  Vore riktigt kul att få in Audi i F1, de har ju haft en tendens att dominera i princip varje klass de ställer upp i 😉

 3. Magnus D

  Däremot har jag hört att Cosworth har sökt sammarbete med Porsche, dels för dom höga kostnaderna och dels på den tekniska sidan. Som det verkar nu så kommer Cosworth att lev. motorer till ganska många team.

 4. Sebastian

  Bernie… oh, bernie… medaljsystemet hade gjort button till mästare redan i singapore, men bernie erkänner inte att systemet hade varit sämre än poäng… för han tror att de andra teamen skulle “vankat upp” snabbare om det verkligen gällde att vinna… öh… dags att byta hjärtmedicin kanske…

  • Olag

   Tycker det är jätte synd att inte F1 avgörs mycket tidigare..
   För vem vill ha ett avgörande dom 15 sista sekunderna i fortsättningen.

   😉

 5. Sebastian

  och för den som satte kaffet i vrångstrupen när de läste ABs påstående att vatikanen vill ha Montezemolo som ledare för ett kristet parti… well, det verkar vara lika substantiellt som det mesta annat som står i den tidningen…

Leave a Reply