Ingen Sebastien Loeb i Formel 1 till säsongsavslutningen i Abu Dhabi

Det har ju surrats länge och väl om ett inhopp i Formel 1 för Sebastien Loeb. Jag har ju skrivit flera gånger om att han testkört lite för Toro Rosso och det lutade åt ett inhopp till säsongsavslutningen i Abu Dhabi.

Nu läste jag dock att Loeb beslutat att det inte blir av, tyska motorsport-total skriver om det här. Dels verkar det vara för riskabelt projekt utan att kunna testa ordentligt innan, dels såg jag någon stans att han inte fått superlicens för att köra.

Så återstår ju frågan om det inte var så att Loeb och de andra fick lite kalla fötter när vår egen Marcus Eriksson körde ifrån alla andra under första GP2-testerna tidigare.. Enligt wikipedia är ju Marcus klar för GP2 Asia till vintern, men det återstår väl att se.

4 comments

Leave Comment
 1. HENKE R26

  Frågan är vad han skulle kunna prestera under ett helt race. Jag tvivlar inte på att Loeb är en grymmt duktig chaufför men det är nog ganska stor skillnad både fysiskt och psykiskt att genomföra ett helt F1 lopp jämfört med några enstaka tester.

  • Lisa

   Ja, och där sa väl Henke allt som behöver sägas i denna frågan.

   F1 är och förblir – förhoppningvis – ingen lek vadän diverse PR-fjantar från Red Bull och fanochansmormor och andra tror.

   Jag vill ha det precis så. Tack.

   • Lisa

    och detta sagt kommer ALDRIG övervintrade förare typ Kimi eller dårfinkar a la Rossi uppnå vad Loeb har åstadkommit i rally.

    Ska inte detta vara bevis nog???? :/

 2. Jag tror säkert att Loeb har både fysiken och psyket att klara ett F1-race. WRC är ingen lek, som en del kanske tror. Däremot kan jag inte se någon som helst anledning att ge honom någon superlicens bara sådär. Bara för att han är rallyvärldsmästare tycker jag inte att man ska få några gratissitsar i F1. Vill han köra F1 får han väl förtjäna en superlicens också.

  MVH Erik

Leave a Reply