Renaults Romain Grosjean i otäck krasch i Monacos GP2 – video

Direkt efter kvalet tog GP2-serien över och körde sin sprinttävling. Renaults testförare Romain Grosjean (som vi snart kommer få se i Formel 1 – gissningsvis i stället för Piquet jr..) skulle köra om Andreas Zuber. Men kom mot Zubers backdäck och lättade och flög in i barriärerna i Tabac-kurvan.

Grosjean klarade sig helt utan skador verkar det som, vilket han ska vara glad för.. Video;

Video 1;

Video 2;

Video 3;

6 comments

Leave Comment
 1. glöm inte bort att trycka på HQ-knappen efter play på den sista framför allt. grymt bra bildkvalité. återigen, otroligt att han hoppar ut ur bilen efteråt..

 2. Johan R

  Idioten som körde framför borde stängas av för resten av säsongen – så får man inte blocka! Det här visar tydligt varför…

  • Erik R

   Har man missat en chikan sådär borde man definitivt inte få försvara sig på det sättet innan man kommit upp i hastighet igen. Dock tror jag tyvärr inte reglerna (eller gänse regeltolkning) säger någonting om det.

   Överhuvudtaget är reglerna svaga när det gäller att gena i en chikan. Kör man om någon genom att gena får man bestraffning, men förhindrar man en omkörning genom att gena händer ingenting.

   Tur det finns ordentliga barriärer i Tabac. Tyvärr är det bara en tidsfråga innan en bil kastas över ett räcke och in i en klunga funktionärer. Å andra sidan ger de diskreta barriärerna mycket av Monacos särprägel, jämfört med t.ex de anonyma amerikanska stadsloppen i Indycar där man bara ser stängsel och reklamskyltar och nästan inget av omgivningen.

Leave a Reply