Sebastien Loeb i Toro Rosso i Abu Dhabi?

Det har ju länge snacktas om Sebastien Loeb och Formel 1 (i tillägg till den galna silly season vi har just nu).. Han har ju också testat Red Bulls bilar tidigare. Ny är det nya rykten på gång.

autoweek skriver att Loeb är på gång för ett GP2-test i Jerez i Spanien, för att kunna testa en GP2-bil i Abu Dhabi, för att så köra en Toro Rosso där i avslutningen av säsongen. De skriver;

A GP2 car comes sufficiently close to F1 performance to be a useful preparation for Grand Prix racing.

Although Loeb has indicated that he is almost certain to stay in rallying next year, he has yet to sign a Citroën contract. Former world champ Petter Solberg is being lined up to replace Loeb at Citroën next year if the Frenchman moves into F1.

Nyhet uppsnappat av AB här.

5 comments

Leave Comment
 1. Erik R

  Hur blir det med superlicens i så fall?

  Måste man inte ha kört ett visst antal kilometer i F1-bil för att få superlicens, och hur ska de kunna fixa det under rådande testförbud? Eller går det att skaffa superlicens genom att köra nånting annat än en F1 bil, kanske fjolårets med GP2-däck som Ferrari gjorde med Schumi?

  Det skulle vara jättekul med Loeb i F1!

    • Lisa

     Man kan få superlicens utan att ha kört F1 en meter.

     Marcus Ericsson har precis fått en i och med att han vann japanska F3 (grattis, iaf en liten bit på vägen mot F1! 🙂 ) Alguersuari fick sin när han vann brittiska F3.
     MS behövde inte skaffa nån ny, hans gamla gäller fortfarande (tre år efter senaste lopp), Grosjean har sin som ordinarie testförare.

     Men alldeles riktigt uppfyller inte Loeb nåt av dessa krav och inga andra (såsom placerat sig bland de tre bästa i GP2) men som vanligt finns det en brasklapp i reglementet:

     “By exception, if supported by the Safety Commission, the FIA
     World Motor Sport Council may approve the issue of the Super
     Licence to persons judged by the Council to have met the intent
     of the qualification process.”

     Så “intent” räcker. Man kanske skulle söka… 😛

     http://argent.fia.com/web/fia-public.nsf/2A9404B6E4C8FE4EC12575FA00440479/$FILE/Annexe%20L_2009_09.07.20.pdf

     Punkt 5, där står allt om superlicenser.

Leave a Reply