Bilder från gamla Monza

Som en uppföljning på gårdagens post nedanför, där man kan klicka och dra i Google-kartan (grymt nöjd med den, lite sån webb 2.0 över det tycker jag) har jag kikat vidare på bilder från Monza. Det häftigaste med Monza är ju utan tvivel den gamla ovalbanan, som man också ser tydligt på satellitbilden nedanför. Här kommer därför lite surftips.

Monzas officiella hemsida har en avdelning med historien och en del riktigt fina bilder från när den första banan byggdes här. Hela hemsidan verkar för övrigt byggts om just i dagarna, för några dagar sen skrev jag att det var en fantastiskt rörig hemsida, eller nåt sånt, men det stämmer inte längre. Klicka på varje årtal för att läsa mer om de olika perioderna och få se fler bilder från varje ny fas!

På flickr.com lägger folk också ut massa bra bilder, som den här som ska vara från Monza. Brad Spurgeon har besökt banan och skrivit lite om det här och tagit en bra bild här där man ser den nya och gamla banan. Paul H har besökt banan under race och tagit lite bilder i ett galleri här. Den här bilden på den bankade/lutande banan är också bra, från wikipedia.org där man kan läsa mer om banan.

2 comments

Leave Comment
  1. Pingback: Avtal i hamn, Italiens Grand Prix stannar på Monza fram till 2016! | F1bloggen.se - Sveriges främsta F1-blogg!

  2. Johan R

    Den flygande bilen på bankingen är inte från Monza, den är från Brooklands i England. (Banan gick på en bro över en liten bäck precis där, så det blev lite guppigt…

Leave a Reply