Hamilton före Rosberg, Massa på tredje! Fiasko för McLaren och Ericsson i kvalificeringen.

kvyat_australien_2015

Så är säsongen igång på allvar! Rosberg och Hamilton startade med att turas om med snabbaste varv direkt. Hamilton ser bara för vass ut och bjöd väl aldrig in Rosberg direkt. Men bakom var det action hela vägen.

Marcus Ericsson ute på en gång. Från åkt av rookien Nasr med över två sekunder. Nasr höll nästan på att ta sig vidare till Q3. Starkt kört av Nasr.

Och det var många andra som körde bra. Verstappen gör helt klart godkänd insats och slutar på plats 12. Sainz kör ju en riktigt bra kvalificering och slutar på imponerande nummer 8.

Och Ferrari då. Ser ut att vara tillbaka, efter att Alonso slutat.. Otroligt bra kval sett till resultat de senaste åren.. Vettel just före Kimi. Men före dem Williams med Massa. Kul att se. Hade själv hoppats på Bottas, men han sladdade sig ut ur sista kurva och fick inte till någon riktigt bra tid.

McLaren-Honda ser helt hopplöst efter ut. Med tanke på skillnad mellan mjuka och hårda däck är de upp mot fyra sekunder efter ledarna. Vilket mardrömslopp det kommer bli i morgon. De behöver få tillbaka Alonso i bilen så fort som möjligt. Han kan trolla, men knappast fyra sekunder..

Foto: © LAT Photographic i samarbete med auto motor & sport.

Leave a Reply