Hamilton och Rosberg med dubbelseger för Mercedes AMG i Malaysia

malaysia-sepang

Malaysia bjuder som vanligt upp till dans! Var väl bara några droppar regn till som saknades. Annars plenty og action under loppet. Hamilton från startplats 1 var väl aldrig hotad. Rosberg bakom fick jobba lite, men efter att ha tagit Vettel i starten såg det ganska klart ut.

Red Bull slog ju lite tillbaka annars, och det såg ju länge ut som en ganska säker plats 3 och 4. Ända till stallet började klanta till det för Ricciardo som fått en lagom tuff start i sitt nya stall. Miss i depån och ett framhjul som inte skruvades på ordentligt, följt av en aggressiv Ricciardo som försökte mosa curbsen på utvarvet med havererad frontvinge som följd satte stopp för dagen.

Många spännande småkamper annars under loppet. Och lite finfin radiotrafik och stallorder. Som mot slutet när Bottas låg rätt bak Massa och Massa fick besked om att inte hindra Bottas. Massa, som ju hört sådana meddelande förr, ignorerade instruktionerna och behöll sin plats in i mål. Men rätt framför Massa låg Button i McLaren. Undrar om inte det där kostade Williams chansen att plocka honom också. Oavsett ett stabilt lopp av Williams.

Bra insats igen av debutanterna Magnussen och Kvyat, som föjde upp Australien med fler poäng. Magnussen halkade lite bak i fältet efter ett 5-sekundersstraff för att ha kört på Räikkönen med punkterat däck som resultat. Räikkönen klarade dessvärre inte att ta sig tillbaka in i poängen efter det.

Och ett stabilt lopp av Caterham med både Kobayashi och Ericsson i mål. Har ju varit en del trubbel under helgen, inte minst Marcus krasch under kvalificeringen. Det här tror jag var Caterhams bästa resultat i F1 så långt.

Pos Driver Team Time/Gap
1. Lewis Hamilton Mercedes 1m40m25.974s
2. Nico Rosberg Mercedes +17.313s
3. Sebastian Vettel Red Bull-Renault +24.534s
4. Fernando Alonso Ferrari +35.992s
5. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes +47.199s
6. Jenson Button McLaren-Mercedes +1m23.691s
7. Felipe Massa Williams-Mercedes +1m25.076s
8. Valtteri Bottas Williams-Mercedes +1m25.537s
9. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes +1 lap
10. Daniil Kvyat Toro Rosso-Renault +1 lap
11. Romain Grosjean Lotus-Renault +1 lap
12. Kimi Raikkonen Ferrari +1 lap
13. Kamui Kobayashi Caterham-Renault +1 lap
14. Marcus Ericsson Caterham-Renault +2 laps
15. Max Chilton Marussia-Ferrari +2 laps

Foto: Ⓒ LAT Photographic, i samarbete med auto motor & sport.

Leave a Reply