Här är Volvo Polestars racer till LMP1 och LeMans i World Endurance Championchip!

VolvoLMP1-550px

Nej – det är inte julafton ännu, men man kunde bra nära tro det. Äventyret startade ju som ni vet när jag efterlyste ett designkoncept på hur F1-bilen skulle se ut om Volvo ihop med tuningfirman Polestar startade ett Formel 1-stall. Franska designern Camille de Bastiani kom ju upp med ett fantastiskt koncept på en grymt snygg bil till Volvo Polestar F1 Team. Så väcktes ju tanken på hur en riktig racer till World Endurance Championchip skulle se ut, om Volvo och Polestar ställde upp i LMP1-klassen..

Varför inte gå helt till toppen och höra med de bästa? Och vem är då bättre att snacka med än Oriol Folch och Luis Lara på Studio g24 i Barcelona. Ni vet, dem bakom det där sjukt snygga konceptet på hur en Ferrari i LMP1 skulle se ut. Massor av läckra bilder på det röda monstret på Oriols blogg här, och hans sida på deviantart.com här.

Och vilket fantastiskt gäng det är! De tände på idén på en gång och tog itu med uppgiften att snickra en Volvo Polestar LMP1. Efter bara någon dag får jag i en epost höra att resultatet börjar se amazing ut..

VolvoLMP1-1

Och ja.. går ju inte att finna bättre ord för det – resultatet är ju bara löjligt läckert. Amazing räcker ju inte till! Supertips – klicka på bilderna för att njuta av dem i full upplösning!

VolvoLMP1-4

Konceptet bygger på Camilles illustration av en Formel 1-bil och Polestars snygga ljusblå färg. Wow helt enkelt. Som förare har jag plockat ihop ett bra racingstall. Mattias Ekström rundar av karriären med långloppsracing. Robert Dahlgren kör ju för Volvo Polestar i V8 Supercars i Australien och känner stallet. Det samma gör Thed Björk som kör STCC, och dessutom gör det ganska bra..

VolvoLMP1-3

Och, bara för att vara tydlig på det: det här är alltså inget officiellt från Volvo eller Polestar på något sätt. Allt är ett koncept på hur en möjlig bil skulle se ut. Finns inget rykte eller någon nyhet som bakgrund för att Volvo skulle gå till varken Formel 1 eller WEC. Sponsorerna är också helt och hållet mitt val. En helsvensk satsning skulle oavsett inte vara riktigt realistiskt och sponsorerna har jag valt mer eller mindre godtyckligt eller för att jag tänkte de skulle passa och se bra ut. Ingen, var sig “sponsorer” eller förare har kontaktats om konceptet i förväg. Allt som är på bilen har Oriol och Luis fått från mig. De står för design och konstruktion av konceptet. All hyllning bör utställas till dem båda, och finns något att klaga på så är det undertecknade som bör skällas ut efter noter. Ok?

VolvoLMP1-8

Vänta! Vänta! Jag har en till;

VolvoLMP1-volvo1

Alla bilder är fria att använda för publicistiska ändamål, med kravet att det hänvisas till;

Skapat av Studio g24; Oriol Folch och Luis Lara. Via F1bloggen.se.

Länkar är madfolchismad.wordpress.com, grandosicua.deviantart.com respektive f1bloggen.se.

 

 

English: After the what-would-a-Volvo-Polestar-F1-car-look-like concept I got help by Oriol Folch (you remember the Ferrari LMP1 concept?) and Luis Lara at Studio g24, who came up with a concept for a Volvo Polestar LMP1 racer for WEC and LeMans. All just a concept and a what if? But boy what a beauty it is! Pictures are free to use for editorial purposes, with the condition they are attributed;

Created and composed by Studio g24; Oriol Folch (madfolchismad.wordpress.com) and Luis Lara (grandosicua.deviantart.com). Via F1bloggen.se.