Lewis Hamilton vinner USAs Grand Prix – och VM 2015!

Lewis-Hamilton-AUS-GP-15

Vilket lopp det blev i USA! Wow. Så lämpligt för en final. Bästa loppet i år. Hände allt för mycket för att ens referera. Och till slut tog sig Hamilton upp på förstaplatsen, och höll in i mål. Lite typiskt och tungt för Rosberg kanske, var ju ett misstag från hans sida som gjorde att han kom långt ut som släppte förbi Hamilton. Typiskt för säsongen.

Mot slutet var enda hotet mot Hamiltons VM-titel att Vettel skulle ta sig förbi Rosberg. Kamp in i mål mellan dem!

Startade ju i lätt regn och en Ricciardo och Kvyat i storform! Tog fältet med storm. Men det var på inters och i regn.. Så fort det torkade upp blev de förbikörda av den ena efter den andra. Till slut slutade det med en krasch för Kvyat.

Många som fick parkera bilen. Bland andra Marcus Ericsson efter motorproblem. Kunde slutat värre eftersom Ericsson och Nasr körde ihop tidigt i loppet. Nasr imponerade mot slutet och tog stabila poäng. Som sagt, många som bröt under loppet också.

Lite synd för McLaren och Alonso som kom med uppgraderad motor. Såg länge riktigt lovande ut, som att det hade lossnat. Och kanske det har, Alonso halkade neråt i listan på grund av slitna däck. Men Button plockade ju poäng. Får nog hoppas på nästa säsong.

Detta är då Hamiltons tredje VM-titel så långt, och tangerar Senna med flera. En av de stora alltså.

Och hur imponerande är inte Verstappen på fjärde;

Leave a Reply