Är Kanada + USA på väg tillbaka till F1-kalendern? Och blir det då New York..

Det sista är ju i alla fall vad Bernie hoppas på. Och det är klart, ett F1-lopp i New York får det ju att vattnas i munnen (AB, AB). Men hela historien är ju lite märklig. Först sparkades Kanada ut ur kalendern utan att någon riktigt visste varför.. och nu verkar det som att också Bernie upptäckt att det var en miss att inte ha något lopp i Amerika. Men Indianapolis Motor Speedway verkar han inte längre så sugen på, utan nu ska det vara New York som gäller. Som sagt.. lite märkligt är ju det hela. Prio borde ju vara ett lopp, sen se på de mer spektakulära bitarna.

Oavsett, Kanadas regering verkar vara med på noterna och vill ha tillbaka loppet har Bernie berättat enligt f1complete. Enligt samma artikel säger Bernie så här om New York;

“It is the one place where someone could make a business out of it,”

Och återigen får man känslan av lite fel fokus här.. men ok, även sportsligt hade det nog varit en höjdare med ett lopp i det stora äpplet. Lite svårare är det dock att hitta något mer substantiellt om just New York, det hela verkar mer vara Bernie som skapar rubriker. Det är han ju inte helt främmande för att göra, gärna med syfte att sätta olika banor upp mot varandra. Paris och Frankrike har det ju surrats länge om, och London har varit med i snacket som alternativ till Silverstone och andra.

Dessutom är ju frågan vem som skulle arrangera ett F1-lopp i New York när det finns andra motor-serier i USA som är betydligt större än Formel 1 inte gjort det.

Som en liten påminnelse om vad Kanada har bjudit på kan jag ju tipsa om loppet förra året bara.. WOW var min reaktion då.. Felipe Massas omkörning där är det klass på. Lika bra att klippa in nya filmer av den stora snackisen från det loppet nedanför, Kimi och Lewis som gör upp i depån.. Det vill säga.. mer Lewis som gör upp med Kimi kanske..

15 comments

Leave Comment
 1. Anonymous

  Hej ! Detta har inte riktigt med Att göra med detta … Jo jag ska nog skaffa rfactor men jag fattar inte riktigt …alla ni som har rfactor svara snälla … Jo jag fattar inte om du har downloadat non mod för f1 till exempel 2008 mod .. Var ska jag spara den?? Snälla svara… Eller att jag klickar på den så startar den??? Fattar inte… Svara mvh andreas

 2. Wag the dog

  Hmmm – New York? Manhattan? Visst, spärra av 5th Av. några dagar för lite racing så blir NY-borna glada. 🙂

  Varför inte Hells Kitchen Grand Prix?

  • andreas gör som kongo föreslår och googla det hela, vi har hajat att du är på jakt efter info om rfactor nu. jag vill inte sitta och leka polis, men som du märkt har jag blockat din ip fram till nu.

   ang new york, tror bara mindre och mindre på det hela. laguna seca är ju en riktig klassiker.. och jag har egentligen inget emot indianapolis heller, verkar vara bernie som har något personligt där. huvudsaken är att få till ett lopp i usa igen, och gärna ett i kanada. har bara bra minnen från kanada tidigare så..

 3. Kongo

  Andreas: Hade du inte spammat sönder stället hade jag gladeligen svarat. Nu får du googla istället.

  ontopic: Jag hoppas verkligen inte det blir ett lopp i NY, fler stadsbanor med noll omkörningsmöjligheter behövs inte i F1. Hellre då en av de få vettiga banor dom har, typ road america, laguna seca eller varför inte en comeback på watkins glen.

 4. Erik R

  Watkins Glen ligger tyvärr för avsides för att den ska kunna vara tänkbar för F1. Nån gång när det diskuterades banor för ett US GP sa Bernie nåt i stil med “minor upstate New York tracks need not apply”. Nya F1-lopp hamnar endast i stora metropoler med expansiv ekonomi.

  Att köra i Indianapolis var en god tanke eftersom det är ett centrum för motorsportsintresset i USA. Tyvärr hamnar man där i en omöjlig konkurrenssituation med Indy 500 och NASCAR.

  Att köra på Manhattan skulle givetvis vara en våt dröm (kanske inte bara) för Bernie, men jag undrar om det är görbart. Bernie behöver New York, men behöver New York Bernie? Det är troligare att man skulle hamna i något mässområde i utkanten av stan där man i bästa fall har Manhattans skyline i bakgrunden.

  • tror precis så, new york behöver verkligen inte ställa till med allt trubbel ett race innebär när det “bara” är f1. nascar har väl haft liknande tankar men inte fått till det tror jag. skulle new york ge sig in i ett sånt äventyr så skulle det nog varit något tyngre än f1.. dessvärre..

 5. Anonymous

  Kongo sorry ken jag tror inte att du vet…. Men vad ska jag söka för att hitta info?? Kongo spamma e att skicka reklam typ 10 gånger … Sorry men du borde lära dig:(

 6. Anonymous

  Jo och för andra skrev jag det 2 gånger så du vet inte vad spam é 🙁 tycker synd om dig haha ( skoja)

 7. David

  Stadslopp i all ära, men inte i New York. Som Wag the dog sade, kul att stänga av halva Manhattan, för något som inte är stort i Nordamerika om man jämför med ex Nascar. Det är två olika sportkulturer här och där. Så om de inte hatar F1 nu så lär de garanterat göra det om F1-cirkusen kommer att husera och stänga av stora delar i tre dagar. Måste ju dels tänka på tv-tittarna, och dels staden som drabbas. Jag säger nej.

 8. Lisa

  Mja, detdär med Hell’s Kitchen GP låter ju kul förstås… 🙂

  Annars får jag nog hålla med Kongo, jag är rätt less på mer eller mindre hastigt ihopkomna stadsbanor, och New York kan jag se på tusen andra – bättre – sätt om jag är intresserad av stadsmiljön.

  Men gärna Laguna Seca, det är en fin bana som säkert skulle kunna ge roliga lopp!

 9. FINNPWRUSA

  Vitto (finska, googla det….) nörd… håll dig till topic…. suck!

  Äckelsten vill ha 60 mill jenki buck för att köra här, PLUS prossa på intäkter (TV, reklam, etc.) det är FÖR mycket! Bara NY klarar det… nog mest pga att NI och andra utbälingar kan flyga in till NY, spendera helgen och lynna hem… Indy är (nästan alltid) åtminstonne en två hoppare… svenskar har inte råd, de som har vill inte två hoppa… samma med britter, tyskar etc…

  Men, han har rätt…. är inget fan av honom men han har rätt… Indy är i mitten av inenstans, lol, jag bor mindre än två timmar bort, jo oxå i ingenstans = Cincinnati… skulle älska att ha racet där men i dagens läge funkar det inte… ingen backning, eller för lite… Fosters och Heineken kan inte göra det… Toyota vägrar, USF1 med Cosworth (?) har ingen chans… Red Bull knappast (var hitter de alla $$$ anyways???) Investerings bolagen… LOL, inte idag….

  Jag tror inte att NASCAR och INDY konkurerar? Väldigt olika intresse grupper… Kolla in på SPEED TV’s forum så fattar du snabbt att de e två (eller tre) grupper MOT varandra… totalt oförstående av de andra grupperna… finner mig själv i F1 gruppen (uppenbart) och har inen förståelse för de andra….

  Mina .05 Euro Cent…

  Brake Late!

Leave a Reply