Är konstruktörs-VM redan avgjort?

Uppvisning från Kimi och ännu mer från Ferrari i Spanien. Jag kan inte låta bli att känna att VM i det närmaste är avgjort. Ok, förra året såg det ju länge ut som att förar-VM var avgjort, men i slutändan tog faktiskt Kimi hand om den bucklan.. men ändå. Vad tror ni, har vi sett ett Ferrari-ryck, eller kommer McLaren eller BMW tillbaka och slåss om det? Eller blandar sig till och med Renault in i den striden? Släng in en röst i veckans omröstning och tyck till.

Förra veckan delades det ut guldstjärnor till Blomman och Eje, här är resultaten;

11 comments

Leave Comment
 1. Lisa

  Jag tycker det känns som om det är avgjort, Ferrari är alldeles för överlägsna i år. Förra året höll ju trots allt både McLaren och Ferrari ungefär jämna steg med varandra under större delen av säsongen, McLaren något bättre kanske men inte överlägsna. BMW kan knappast störa Ferrari, möjligtvis kan de störa McLaren.

  Och om Renault skulle blanda sig i striden så lovar jag att springa Kungsgatan ner endast iförd Renaultkeps….På hedersord! 🙂

 2. haha, ja det är ju rätt attityd i alla fall!
  men ok, tänkte lite på det när jag skrev renault.. det är utan tvivel för långt fram. dessvärre. jag hoppas alonso stannar i stallet och lyfter det till nästa säsong. men ok, nästa säsong ligger lite för långt fram för att tänka på nu.
  däremot williams.. tja.. har inte startat på det sätt jag hoppats på. och toyota tar ju små mussteg fram mot de främsta, så de når nog inte fram.
  red bull kunde man hoppats lite på, men där är nog både material lite för svagt och så har de lite för mycket otur verkar det som..

 3. Lisa

  Jo Williams har väl varit litet av en besvikelse hittills, jag trodde nog också att de skulle göra bättre ifrån sig.

  Renaults bästa chans till en hygglig placering blir nog Monaco, där aerodynamiken spelar mindre roll och förarskickligheten mer. Hoppas på det iaf.

  Och Red Bull skulle nog tjäna en del på att byta ut DC, det kan inte hjälpas. Webber gör ju ett bra jobb, poäng i alla lopp utom Australien. DC? 0….

 4. Wordpress-fel-Lisa

  Men skulle gilla om BMW skulle göra bättre jobb än McLaren och BMW ser mycket starka ut nu och då Alonso försavann från Renault kunnde det inte hålla samma tempo förra säsongen, nu då Alonso bytte från McLaren kan inte det hålla samma tempo iaf början av säsongen. skulle vara kul och se Alonso och Raikkonen i den super aguri i lopp se vem som vinner. och Webber blir bättre och

  “PS tror dock att båda kommer köra sönder bilen”

  och ser jätte mycket framimot nattloppet det kommer bli intressant

 5. Ja säsongen är inte slut ännu men Ferraris ligger steget för McLaren och de andra. McLaren förlorade nog rätt så duktigt på deras schabbel förra året och hade garanterat vunnit VM om de hade satsat på Alonso istället för en Rookie. Som det här året kommer att bli ifrågasatt så in i bomben.

  Mycket intresssanta lopp framöver men Monaco är nog det tristaste man kan kolla på.
  Turkiet blir dock roligt att se på då den banan är väldigt speciell och går i vänstervarv.

  Go Kimi!

  Ps. Willliams kommer aldrig mer att vinna VM tror jag iaf. Ds.

 6. ah, återigen fel med namn? skumt det där. ändrade igen. inte sett det någon annan stans.. men misstänker att det är något med wordpress som inte är som det ska.. bara fortsätt att säga till om det dyker upp.

  innan säsongen var det ju williams man tänkte sig skulle ta upp kampen med de två där framme. men nu har ju bmw stigit fram ordentligt. och där var ju nick favoriten, men så har plötsligt kubica börjat producera ordentligt. en alonso till bmw? det hade nog varit godis det..

 7. haha, apropå rätt inställning.. tror nog du har prickat in 10 000-kronorsfrågan där viktor. kanske man skulle fundera ut något stunt på karl johan här i stan om renault tar hem det hela..

 8. Lisa

  Ha ha Viktor

  1. Stridsdefinition får du egentligen fråga Daniel om, men jag tolkar det som huruvida Alonso skulle bli en allvarlig utmanare till förarVM-titeln (Piquet kan vi väl glömma i dessa sammanhang) eller ej.

  2 Jag tänkte mig Kungsgatan i Stockholm, men jag är öppen för förslag.

  Tror nog jag kan lova vadsomhelst, men man vet ju aldrig….;-)

  Och ska du hitta på nåt på Karl Johann Daniel så var snäll och berätta om det på bloggen först så man kan åka dit och titta! 😀

 9. Viktor

  Min definition bli då (och jag hoppas på backning från Daniel på denna punkten…) att de blandade sig i striden när de ställde upp i F1 2008.
  Vidare skulle jag föredra Kungsgatan i Göteborg.

  Så säg ett datum som passar dig så ska jag se till så att det finns gott om supportrar på plats 😉

Leave a Reply