Årets fulaste Formel 1-bil är här; Force India presenterar VJM02

Jag har klagat en del över stallets namn det senaste året (men med rykten om Brackley F1 eller Brawn Sport så kommer det ju ändras.. (kolla intressant diskussion bland kommentarerna på senaste rykte om Honda)) men den nya bilen är ju bara katastrofal.. Toyotas nya bil var boring, men en dröm jämfört med detta.

Det är ju kanske ingen nyhet direkt, det var ju kul sist när designen läckte ut i den där konstiga kalendern med en halvnaken Fisichella. Fisi och Sutil är ju kvar som förare och Liuzzi är stallets testförare. Bilder;

Å andra sidan så vänjer man sig alltid till bilarna och designen efter ett tag. Vad tror ni?

Force Indias hemsida finns här.

34 comments

Leave Comment
 1. inget bling bling nej, men plottrig som bara den med små reklamannonser i det vita. och den där mesiga oranga färgen? spyker hade en snygg. och den mesiga gröna? långt ifrån jaguar..

 2. Lisa

  Håller med Maria, den ser ut som Gott&Blandat ungefär. Kanske trevligt att mumsa på en lördagseftermiddag, men inte på en F1:a! Designmässigt liknar den Toyotan tycker jag, inget speciellt upphetsande. Förutom att sidepodsen ser litet udda “knöliga” ut, men det är svårt att se ordentligt.

  Dessutom har Force India lyckats med något jag inte trodde var möjligt – att designa ännu fulare overaller än McLaren. Fisi & Sutil ser ut som statister i en amatöruppsättning av Karlsson på taket. Grattis. :-/

 3. Jag får nog hålla med Daniel här, jag tycker bilen är rätt ful. Det som stör mig mest är nog faktiskt den oranga färgen uppe på sidepodsen.

 4. Stefan Alsenmyr

  @Mattias – Det var en intressant bild!

  Bilden visar bland annat att Redbull bilen är bilen med fältets längsta hjulbas och Williams är den med kortast. Förr om åren snackades det mycket om detta då Ferrari hade den längsta och MacLaren den kortaste och deras respektive för och nackdelar när det kom till olika banor med karaktärer som gynnade den en eller andra längden. Redbull bilen är ju rejält lång och både Ferrari och MacLaren tillhör de kortaste i gänget.

  En annan sak som slog mig med bilarna så här tätt ihop. De är rätt olika! Det blir väl så här när ett nytt reglemente kommer. Det tar ett tag innan alla hinner komma fram till samma optimala design. Men roligt är det!

 5. Stefan Alsenmyr

  Tänkte på ytterligare en sak. Detta är den sopigaste bilen i F1-cirkusen. Men det finns troligtvis ingen annan racerbil i värden som skulle köra ifatt den på en racerbana…

  Ger lite distans till “sopigheten”…

 6. racer

  Jag tyckte inte att bilen var särsilt snygg me den är inget man spyr på heller ju…

  och Lisa, du skrev att overalerna ser urfula ut, jag tycker tvärtom, dom kanske inte matchat färger så där extremt bra men formgivning och dsign få man ge dom cred för, sponsorerna gillar j sånt ihop med sitt varumärke, jag är själv formelbisförare så jag vet 🙂

 7. Sebastian

  Jag är kass på aero, men det var ju lite snack om att ferraris backspeglar skulle vara ett sätt att komma runt att det är förbjudet med “turning vanes” (eller hur var det) och då undrar jag vad som gäller för Force Indias grej från sidepoden ner till basen.

 8. Lisa

  @ Racer – färgerna är inte så hemska, men det finns inte ett klädesplagg i världen som ser snyggt ut med en fett fält i avvikande färg tvärsöver överkroppen. Drar man dessutom ut den avvikande färgen uppåt så det påminner om hängslen och neråt så det ser ut som strumpeband är man illa ute… (vaddå, är inte dethär “modebloggen”??? ) Hoppas du slipper sånt på dina overaller. 🙂

  @ Sebastian – det där området på sidepodsen täcks tydligen inte in i de nya reglerna (fråga mig inte hur eller varför) så det är rätt många team som har mer eller mindre lustiga utbyggnader just där.

 9. Mikael

  @Lisa – Skrev till dig i BBC-Proxy-diskussionen. Men kom på att det var kanske lite väl sent svar, så jag misstänker att du inte kollar där igen 🙂 Vet du någon bra betaltjänst (Proxyserver), som skulle kunna fungera?

 10. sitter med lite liknande frågor om proxy och allt sånt där mikael. tänker att det får bli en rejäl post om det där när starten närmar sig i australien. nån vecka innan eller så. antagligen blir det först efter australien som man vet hur det fungerar då vi kan se om det kommer ut några bra strömmar från bbc på annat sätt också.

  förra säsongen samlade jag ju ihop allt i den här posten;
  http://f1bloggen.se/2008/06/22/formel-1-live-streaming-over-internet/
  och jag tänker att jag fortsätter med den. kanske kan återpublicera den innan säsongsstart som sagt så vi får uppdatera med lite fler bra tips.

 11. Milael

  @Daniel

  Ja, det får nog bli så 🙂 annars får man ladda ner torrenten på
  Racing-undergroun, det brukar gå rätt fort att få ner racet där.

 12. Lisa

  @ Mikael – tack för svar (jag såg det faktiskt! ;-)) Och nej jag vet ingen bra betalproxy, jag hade hoppats att du skulle göra det…

  Hursomhelst, får man tro “alla” så kommer det att bli betydligt svårare att strömma BBC utomlands än ITV så några sajter är inte att hoppas på, BBC kommer att döda ev. sådana ögonblickligen. Och gratisproxies fungerar inte sådär jättebra om man inte råkar ha bonnröta. Betalproxies ska däremot fungera hyfsat. Tydligen. (jag har bara hörsägen att gå på).

  Men jag ska höra runt litet, om jag kommer på nåt bra så skriver jag till Daniel så kan han lägga in en post eller nåt.

 13. Sebastian

  Finns det inga krogar i sthlm som kommer att visa loppen live? Hörde rykten om någon pub på ö-malm i somras, men gick aldrig dit och kommer inte ihåg vad den hette.

 14. bra ide sebastian! den måste jag lägga till på min sån där live feed sida. en lista barer som visar f1. eller får nog bli en egen post föresten. får komma i veckan. så om någon hör något är det bara att säga till, gärna maila in till mig!

 15. Timmy

  @Mikael – Racing-underground.com

  Ser ut som en intressant sida, men kräver en Invite Code för att kunna regga sig. Nått du kan hjälpa till med?

Leave a Reply