Aston Martin, d.v.s. Prodrive, nästa stall att anmäla intresse inför 2010

Som redan påpekats i kommentarerna är det flera möjliga stall som står och stampar i kulisserna inför F1-säsongen 2010. Riktigt goda nyheter är ju att Aston Martin är ett av stallen. Det är ju här snack om Prodrive, som länge verkade klara för att vara med redan denna säsong, men så sprack det på de ekonomiska avtalen och kundbilsavtal. Sedan tidigare bara räknar jag med att USGPE, eller US-F1 Team som det nu surras om att de kommer heta, är klara.

Det som har öppnat upp det hela nu är Max Mosleys idéer om budgettak i sporten. Och säga vad man vill, men effekt har det fått. Beslut väntas kanske redan till McLaren-mötet den 29 april.

Enligt hemsidan säger Dave Richards, mannen bakom Prodrive, så här om möjligheterna;

“The initial signs coming out from the FIA and FOM are very attractive and represent the basis for a real revolution in the sport.”

“Assuming that the new rules are commercially viable and there is the potential to be fully competitive, then we are ready to press the go button.”

Det verkar också vara så att det är Cosworth som ser ut att bli aktuella som motorleverantörer. Mer om enhetsmotorerna från Cosworth har jag i en tidigare artikel här.

Aston Martin har ju varit med i Formel 1 ett kort tag på 60-talet (det låter väldigt likt senaste nyheten om Lola det här.. (AB)) med den grymma DBR4an. Mer och bilder på wiki. Själva bilmärket Aston Martin håller till på astonmartin.com. Dit kan man absolut sticka över om man är sugen på att dregla lite.

Den coola bilden har jag från den lika coola bloggen på Top Gear som jag också skrev om för inte så länge sen när jag plötsligt upptäckte den..

Lite halv-relaterat, men här är en video från försäsongstester på Goodwood från 1959 med just en Aston Martin. Härliga bilder och en härlig bil;

5 comments

Leave Comment
 1. börjar ju snart bli så många stall så de väl får införa kval-kvalification eller vad det heter som de hade tidigare.. härligt med många stall som är intresserade. undrar om alla siktar på att starta upp från noll, eller om man kan tänka sig uppköp. toro rosso snackades det ju om länge. men så började det gå bra och nu vet jag inte om de är till salu längre.

  force india kunde man snart tänka sig. tror inte mallya fått ut det han trott eller hoppats på. undrar ju lite hur länge han orkar pumpa in pengar och åka jorden runt på race som inte ger poäng eller något annat än sistaplatser..

 2. Erik R

  Antalet stall är begränsat till max 13 (eller 12?). Blir det fullt är enda möjligheten att köpa ett existerande stall.

  Jag undrar hur det avgörs om det blir fler spekulanter än lediga platser? Är det först till kvarn som gäller, högstbjudande, eller är det någon slags skönhetstävling?

 3. HENKE R26

  Tror att Mr E skulle bli ganska glad om han fick se 24 bilar på gridden. Det skulle betyda mera
  pengar och kanske ännu mera intresse för sporten vilket bara hade varit trevligt. Jag tror att det nya reglementet är faktiskt nästan enbart av godo i det långa loppet.

Leave a Reply