Avgår Ron Dennis senare idag?

Senaste tidens snackis ute på nätet har varit att Ron Dennis senare idag ryktas meddela att han avgår från McLaren. Tidigare har han ju lämnat sin post som stallchef. Nu sägs det att något är på gång under dagen och att han eventuellt lämnar Formel 1 helt och hållet.

Frågan är ju om detta har något med FIAs möte med McLaren i liar-gate den 29 april, sedan tidigare sparkades ju sportschefen Ryan (enligt snacket om att han inte kan inkallas till FIA om han inte är anställd). Mer under dagen!

10 comments

Leave Comment
  • Lisa

   Jomen det gjorde han ju redan första mars??

   Jag upprepar – what’s new? Kan nån förklara det för mig? :-/

   • Stefan Alsenmyr

    Som sagt…
    Ron blir chef för det nya sportbilsföretaget McLaren Automotive som senare i år blir ett självständigt företag (och lämnar McLaren Group) som ska ägna sig åt att utveckla och sälja sportbilar för gatbruk. Ron är också styrelseordförande i McLaren Group.

    Från och med idag blir Martin chef (Chief Executive Officer) för McLaren Racing (fortsatt del av McLaren Group). Martin tog över team chef rollen (Team Principal) från Ron i januari och denna roll behåller han.

    Detta förklarades i en presskonferens i morse.

 1. det nya är väl att han helt och hållet lämnar mclarens f1-stall och inte ens är med på ett hörn. var det inte så det var tänkt tidigare? men nu är det snack om ifall detta är samma grej som med sportschefen att är han inte anställd så kan inte fia kalla honom till det där mötet den 29e?

 2. Lisa

  Ah, ja naturligtvis – tack för den, Daniel! Nu blev hela utspelet genast mer förklarligt. Ron Dennis vill knappast bli kallad inför FIA, han befann sig ju trots allt i depån i Australien och måste ha hört all konversation som pågick.

  F.ö ska jag villigt erkänna att jag inte är hundraprocentigt insatt (långt därifrån, så tack för klargörandet, Stefan A!) i McLaren-chefsposteriet, men att Ron i praktiken har lämnat McLaren F1 och ska ägna sig helt åt McLaren-gatbilarna har väl varit känt sen ganska länge.

 3. MR. Medeltid

  Så enormt tråkigt, men allt har väl sin tid och Ron Dennis börjar bli till åren… Det kommer bli tråkigt utan Ron känner jag på mig.

  Sedan var väl detta med att han lämnar över på W inget nytt?

Leave a Reply