Bernie gör en Abramovitch?

Aftonbladet med flera andra tidningar har tagit upp en artikel från Daily Mirror som säger att Bernie (Mr. F1 ni vet) vill göra som så många andra superrika yngre/medelålders/äldre män; köpa sig ett brittiskt fotbollslag.

Enligt Daily Mirrors artikel är det Arsenal som hamnat i Bernies fokus. En annan kombatant är ute på banan, amerikanske miljardären Stan Kroenke, men hans förmögenhet är tydligen en liten liten del av Bernies. Mirror skriver om Bernie;

He has built up his wealth by adopting a stealthy approach to business and keeping his rivals guessing.

Låter som en riktig business-man det där. Klart gubben ska ha ett fotbollslag.

Tyska motorsport-total rapporterar i en artikel att Bernie inte för direkta samtal om Arsenal, men är intresserad. Dessutom lägger man till att Bernies dotter Tamara är ett par ihop med sonen till förre vice ordförande i Arsenal; David Dein, som också står managern Wenger nära. Wenger som gärna ser en brittisk köpare av klubben enligt artikeln. Bernie själv skall dock vara Chealsea-fan rapporterar man också.

Norska formel-1.no skriver att Bernie också försökt köpa just Chelsea för några år sedan tillsammans med Flavio Briatore. Vi hade pengarna innan Roman Abramovich (eller Ibrahimovich som norska SportNs kommentator Atle Gulbrandsen råkade kalla honom) kom till stan ska Bernie sagt om försöket till affär.

Leave a Reply