Bernie tror McLaren kör med “sandbagging” och mörkar formen

Det har ju snackats länge nu om McLarens form eller icke form efter årets första tester. Tidigare publicerade jag ju den där videon som visar Kimi och Heikki som över starter (i stort sett samtidigt) där Ferrarin ser ut att ha bra mycket mer tryck.

AB skriver att stallet själva tror på fiasko.. Det är väl att ta i kanske, men nu är också Bernie ute och snackar om att McLaren mörkar formen. I Sunday Telegraph här säger han så här;

In an interview with The Sunday Telegraph, Ecclestone asked was asked whether he thought the McLaren was in serious trouble.

“No, not at all,” he said. “I think you will find that they are still very competitive in Melbourne.”

Asked whether he was implying they might be sandbagging, the sport’s commercial rights holder replied: “Let’s put it this way, there’s been no need for them to show that they’re quick.”

Återstår att se. Det där snacket om att mörka formen som det ryktas om har jag svårt att tro på. Förarna kör nog så snabbt de kan där ute, det är väl också vettigare i förhållande till att få in material och information om hur bilen fungerar. Däremot kan det ju varit så att man kört med andra inställningar och sånt. De sista två dagarna var man ju tillsammans med Williams riktigt snabba. Spänningen inför Australien ligger ju också i det med KERS och vilka som kör med det eller inte, och om de i så fall får någon fördel av det.

PS! Vi börjar bli många som tävlar i F1bloggen Racing League nu, se till att anmäla lag och vara med i kampen om ära och fina priser! DS.

13 comments

Leave Comment
 1. Sebastian

  Well, om Bernie säger så så vet vi att det är tvärtom… 😀 eller de kanske körde “aeroflow-färg” under testerna för att det är snyggt… :p

 2. Lisa

  Visst, det var väl en av de få saker de testade ordentligt – olika aeroflowfärger för att se vilken färg som såg snyggast ut på bilen – ibland gult, ibland grönt, ibland blått…. 🙂

  Och 2008-vingen körde de med under nästan hela testsäsongen enbart av nostalgiska skäl, naturligtvis.

  Bernie pratar totalt i nattmössan. Det är litet läskigt egentligen för antingen hittar han på allteftersom eller också har han fattat mindre av hur F1 fungerar än mina hundar. Vet inte vilket som är värst. :-/

 3. Meister

  Tycker det blir mer och mer tydligt för varje uttalande Bernie gör att tomtarna är de som tar upp störst plats på loftet.

 4. phixx

  Det har ju varit tydligen länge att inte Bernie har alla indianer i kanoten. Kommer ihåg hur han knappt visste vilka förare som körde för vilka stall vid sista tävlingen 2007.

 5. Pelle

  Tja jag kan bara hoppas att han har rätt då jag håller på Mclaren oavsett vem som sitter bakom ratten.
  Om han har rätt är det väl mer tur än skicklighet.

 6. håller med om kommentarer som är skeptiska. finns det egentligen några bra exempel på stall som faktiskt har mörkat formen? och varför i så fall.. ok ett fotbollslag kan man kanske tänka sig. men ute på en f1-bana, där man dessutom har mer eller mindre individuellt kval innan tävling? hur mycket kan man lura de andra att man är långsam och vilken effekt skulle det ge?

 7. Erik R

  Spekulationerna ser ju ungefär lika ut inför varje säsong. Alltid är det något mindre stall som alla verkligen tror ska lyckas, och alltid är det någon av top-3 stallen som alla tror det är kört för. När bilarna väl står på startlinjen till första loppet brukar det ändå se ut som vanligt. Kanske blir det dock annorlunda i år…

  Att Honda/Brawn efter en katastrof-säsong som slutade med nedläggning, med allt vad det innebär för arbetsmoral etc, ska gå och bli ett riktigt toppstall tror jag tyvärr inte på. Men det vore verkligen kul om jag har fel!

 8. Lisa

  Mörkat litetgrann vet jag att vissa team gjort under fria träningar innan ett visst lopp för att litet förvirra konkurrenterna, men det är på en enskild bana vid ett enskilt tillfälle.

  Att McLaren skulle mörka formen över en hel testsäsong där de dessutom allra största delen av tiden kört med en icke-godkänd vingkonfiguration är ju rena stollerierna. Det är – för att fortsätta fotbollsanalogierna 🙂 – som om Real Madrid under sina träningsmatcher skulle snava över varandra, tappa skorna och byxorna, skjuta utanför mål med flit, ha ögonbindlar på målvakterna och dessutom spela med en basketboll i stället för en fotboll för att ingen ska fatta hur bra de EGENTLIGEN är.

  Därmed icke sagt att McLaren kommer att vara usla hela säsongen. De allra sista testdagarna körde de med en ny diffuser som de satt nåt som såg ut som en smörgåsgrill på (tveksamt om den blir godkänd, vi får se) och då gick det iaf undan litet bättre. Och de kommer säkert att fortsätta att förbättras.

  Undras om det inte blir litet tvärtom med Honda/Brawn. Bilen är ju faktiskt utvecklad med Hondas enorma resurser, körd i fyra vindtunnlar och dessutom utvecklad under mycket lång tid – de började redan tidigt 2008, (litet därför de var så usla under året, de gav helt enkelt fanken i 2008 års bil och satsade allt på 2009) har Brawn vid rodret och nu en piggare motor än Hondaöket. Frågan för deras del är väl snarare om de kan hålla stilen under en hel säsong.

  Hursomhelst blir det spännande… 😛

 9. Sebastian

  @MR3000 Kul länk. Men vad handlade det där om?!? Känns verkligen som det är en stor show down bakom kulisserna. Jaja, vet inte hur mycket leverage Briatore har, han verkar gilla att snacka. När Ferrari säger att de inte åker, då kommer Bernie lyssna till dess så kör han nog med ryggmärgen “sodd off…”.

  @Lisa Var inte smörgåsgrillen en flödessensor? Eller hade de fler matrelaterade tillsatser på sin bil?

 10. Lisa

  Ha ha jo, det var nog nåt i den stilen, det såg inte ut som nån permanent tillsats. Hamilton och Heikki får se sig om efter andra gadgets om de blir hungriga under loppet. 😛

  Sen att själva diffusern ser ut som ett stort hål är en annan femma. Kan tänka mig att det blir en del stök i Australien när det gäller diffuserdesign…

 11. FINNPWRUSA

  Ja bra har det ju inte gått… de har definitivt problem… och det blir inte lättare utan tester under säsongen… de kan ju testa i vindtunneln men det ger inte mycket insikt på hela paketet… så hela paketet får testas på fredagarna race veckorna… gissar det kommer att släpas mycket kolfiber och plast mellan England och de första racena…

  Medans jag gillar Merc så måste jag ändå erkänna att jag ser framemot att se dem slåss för de sista poäng platserna bakom BGP och hoppeligen ena eller bägge TR stallen… LOL! Hoppeligen Team India eller Merc har nytt färg schema så man kan hålla dem isär där på plats 10-15… ;o)

  GO KIMI !!!

Leave a Reply