Bernie vill införa medaljer i stället för poäng

Den här är inte rykande färsk, men först nu hittade jag ett videoklipp från den där intervjun Bernie gjort i kroatisk tv. Ganska intressant att lyssna på vad han har att säga, men intervjuaren är lite märklig i sina frågor.. Mot slutet kommer han till stycket om att han vill införa medaljsystem i stället för poäng. Låter tokigt enligt mig. Video;

4 comments

Leave Comment
 1. Sebastian

  Den där intervjuaren hade verkligen snöat in på nätforumtjafsnivå… men medaljsystemet är ju egentligen rätt intressant. Det ska löna sig mer att vinna tävlingar än vad det gör idag. Då hade årets tabell sett ut så här:

  (1a/2a/3e-plats)
  Massa 5 – 1 – 2
  Hamilton 4 – 2 – 3
  Raikkonen 2 – 2 – 2
  Kubica 1 – 2 – 2

  Vilket skulle vara mycket mer spännande.

 2. ha, ja bra beskrivning av han journalisten där. eller “journalisten” kanske det ska vara..
  fast jag tycker inte att det ska löna sig mer att vinna, då blir det ju bara en kamp i det största stallet, eller de två största möjligtvis. med poäng kan stabila stall en bit efter vara med och slåss och göra det intressant, som kubica i år.

  ett alternativ är ju då att ge fler poäng till den som segrar, det ju bara två poängs skillnad idag. men som sagt, jag gillar nog systemet man har idag i poäng faktiskt. däremot ska man inte lyfta in såna där konstiga poäng för snabbaste varv eller sånt som finns i en del andra motorsporter. då vet man ju snart inte vem som vinner eller inte. eller sån där vikt-bestraffning som de kör med i standardbilracing, några klasser i alla fall, det är ute och snurrar det.

 3. Sebastian

  Kanske medaljsystemet för förar-vm och poäng för konstruktörs-vm. Om man då dessutom minskar poängskillnaderna så skulle kontruktörs-vm bli tätare tror jag.

 4. Erik R

  Ett sånt system skulle förstöra mycket av spänningen. Framför allt skulle det vara meningslöst för toppförarna att fortsätta kämpa om de halkar ned en bit i fältet. Med nuvarande system är det ju jättespännande att se Massa eller Hamilton kämpa sig upp genom fältet för att försöka ta nån enstaka poäng som man vet kan fälla avgörandet i mästerskapet.

  Dessutom skulle det dela in förarna i ett A-lag och ett B-lag. De som kör mästerskapet och enbart är intresserade av pallplatser, och de som enbart kör för märkesmästerskapet. Inte så kul för de mindre stallen.

  Men, jag tycker också att det ska löna sig mer att vinna. 12 poäng för seger istället för 10 skulle spetsa till det lite.

Leave a Reply