Best of F1bloggen Vol. 1


Nu har F1bloggen hållt igång under dryga två månader, juni och juli, i sin bevakning av F1. Under de närmsta dagarna är jag bortrest, så vad passar då bättre än en Best of F1bloggen att läsa och gotta sig åt under tiden. Självklart har jag statistik över vilka artiklar folk läser mest. Men folk läser ju inte alltid de bästa artiklarna, hrm.. ja. Så den ser jag helt enkelt bort ifrån. Det här är en topp 7 (som underverken ni vet) med fingerspitzgefühl;

Playstation-spel för Hamilton & Alonso
Fram och tillbaka, ständigt detta trätande och dessa irritationer. McLaren verkar må sämre än ett stridande ungdomsförbund i sina glansdagar. Can’t we all just get along och sjunga We Shall Overcome? Detta är interna fighter på hög nivå. Men så har ju Hamilton uttalat att de visserligen inte snackar så mycket med varandra, men att de spelar Playstation tillsammans ibland. F1bloggen har tagit fram fem lämpliga spel här. Alla utlovas passa mycket bra till pauserna mellan träningarna, eller som uppladdning innan kvalet.

Säkerhetsbilen, a.k.a. The Safety Car
Trots att säkerhetsbilarna ser ut som sniglar när de kommer ut så kan deras Mercedes CLK AMG nå upp till nära 250 km/h på raksträckorna. Och visst är det en given ingrediens i ett spännande lopp. Bernd Maylander heter föraren till bilen och han sitter fastspänd och med hjälm på huvudet redo att rycka ut hela loppen igenom. Första gången man använde säkerhetsbil, ett lopp 1973, la sig bilen framför fel förare och resulterade i många timmars efterfoskning vem som faktiskt vann loppet till slut. Artikel hittar du här.

Kubicas crash
BMWs Robert Kubica bjöd på en otrolig crash under Kanadas Grand Prix tidigare i år. De här högupplösta bilderna visar hur enorm den faktiskt var, och vilket under (snackades ju om att självaste Benedictus XVI, han nere i Rom ni vet, välsignat hjälmen till Kubica) det var att han klarade sig. Kubica ville ju köra nästa lopp, men kom tillbaka ytterligare ett senare. På en av bilderna ser man den nu sparkade Scott Speed som sitter och tar igen sig efter att ha kört ut med sin Toro Rosso. Kubica far förbi just framför honom och hans parkerade bil.

Grymt snygga frimärken
Så var det dags att börja samla på frimärken också. Brittiska Royal Mail har släppt sex stycken frimärken med F1-motiv, som går att beställa för en spottstyver på deras hemsida. De pryder redan innehållet i skrivbordslåda nummer två från toppen hemma hos mig. Läckra motiv på förare som Graham Hill, James Hunt och Nigel Mansell och deras bilar gör att det bara är att lätta på lädret. Frimärksmotiven kan också beställas i vykortsformat, vilket snart pryder väggen där hemma. Läs mer här.

Mercedes-reklam med bråkstakar
F1bloggens all time high. Mercedes släppte först en kul reklamfilm med skön anspelning på rivalitet mellan förarna Alonso och Hamilton. Lite senare kom en bakom kulisserna, som inte bjuder på så mycket, men några intervjuer och bilder. Ingen av förarna bör väl ge sig in i filmbranchen efter racingkarriären, men kul verkar de i alla fall ha. Tveksamt om de hade gjort filmen idag. Hur som helst. Spred sig över internet som en Paris Hilton-video. Kul när de använder sig lite av F1s attityd i reklamen. Reklamfilmen har jag här och bakom kulisserna-filmen här.

Simulator hjälper förarna
F1bloggens författare har som pojkspoling testat en Viggen-simulator hos försvaret, och skryter fortfarande ohämmat om det vid minsta lilla möjlighet. Men det hade jag lätt bytt bort mot att få känna på en av de simulatorerna som teamen bygger upp för sina förare. Tydligen är det McLaren som har den vassaste, vilket ska vara en förklaring till Hamiltons framfart på banorna. Här finns en artikel om det, med länk till det främsta online-magasinet som tar hand om all typ av motor-racing-simulator-spel och dylikt. Klart värt en titt.

Finn ett fel på Aftonbladet
En bild säger mer än tusen ord sägs det ju. Inte så i det här fallet. Men eftersom det också sägs att ett gott skratt förlänger livet så föreslår jag en titt på den här bilden. Aftonbladets motoravdelning är ständigt i skottlinjen för oss F1-nördar som märker minsta antydning till felsägning eller icke korrekta detaljer i rapporteringen. Det här får nog dock liknas vid ett så kallat lågvattenmärke.

Leave a Reply