Bildbevis på hur illa Korea International Circuit ligger till..

korea-flag

Hittade en kanonartikel på pitpass som påpekar hur illa läget faktiskt är för nya banan i Korea. Det snackas en god del om att de ligger efter i arbetet, och man kan inte annat än att instämma i det. Redan 24 oktober är det dags för race, och spana in den här videon som visar Karun Chandhoks testvarv där borta – jämfört med hur banan ser ut i Codemasters F1 2010;

Mer i media (AB,).

53 comments

Leave Comment
 1. har inte testat den här banan själv ännu, men vi har en diskusion om spelet här;
  http://f1bloggen.se/?p=5771

  jag har en tanke på att samla ihop folks nicknames lite senare, så fortsätt att uppdatera där. så ska vi få till ett online-race lagom till nästa lopp! om det inte blir ett koreas grand prix så ser vi till att ordna ett eget!

  10 oktober är det japans grand prix, dags att börja öva!

  jag är lite osäker på om jag är hemma den söndagen, men vi kan ju i alla fall uppdatera med tider.

 2. Mattias

  Man undrar ju om dom hinner bli färdiga bara mindre än 1 månad kvar nu…

  Jag tror inte det blir ett race någon annanstans med så kort varsel.

 3. probe

  Vad har de för reservbana?

  1997 skulle ju egentligen Estoril i Portugal avsluta säsongen men av någon anledning som jag inte minns fick Jerez i Spanien agera ersättare…

  Hade varit riktigt kul med ett lopp på en klassisk bana som inte använts för F1 på länge, Estoril, stora Hockenheim, Brands Hatch eller varför inte på banan i Mexico som de körde i början av 90-talet. Hur är det med den gamla banan i Rio de Janeiro? Syd Afrika? Finns massa godbitar att plocka fram… Assen kanske hade varit kul?:-)

  • Nicke

   Ingen ersättningsbana utan loppet ställs bara in… skandal eller? 🙂

   Från Gpupdate:
   “Well, it’s not good. It should have been inspected, maybe six weeks ago – it was inspected but it wasn’t passed. Normally we have a 90-day check before a race and now we’re sort of putting this off.

   “It’s quite dangerous what we’ve done, actually, but it’s really a case of, ‘Do we cancel the race or not?’ They say it’s all going to be okay, so we hope they’re right.”

   An FIA track inspection in Korea is now planned for Monday 11 October.”

   Verkar ju onekligen lovande 😛 hahaha

  • Micke

   A1-Ring hade ju varit drömmen men banan är väll uppgrävd. En annan godbit var den som kördes på Argentinas Gran Prix, minns inte vad den heter.

 4. Stefan

  Och vad fan vet alla ni “experter” om att bygga racerbanor…?
  Jag blir så trött på alla negativa förståsigpåare på denna siten…

  • Sven

   Precis, detta är från början av september. Jag skulle nog gissa på att de kommer hinna bli klar med banan men det är bara frågan om faciliteterna runtomkring och läktarna osv kommer vara tillräckligt klara.

   • Sebastian

    Kim Jong Il skulle det varit… och poängen är att när han åker utomlands så åker han pansartåg eftersom han är flygrädd. Hade det varit i Nordkorea så hade det ju varit helt ointressant att titta. Kim Jong Il hade ju naturligtvis deltagit, tagit pole, fastest lap och vunnit loppet. Sen avslutat med en arton-hålsrunda golf på arton slag och uppfunnit något som förändrar världen — varför inte otto-motorn.

 5. Motogp

  Finns bara en i moto gp, valentino rossi, “the doctor”… Spanjorerna kommer vinna i pr, men bara pga att rossi vart skadad. Undrar hur de kommer att gå nästa år för Yamaha när rossi försvinner

  • Antonio

   Jag håller med om att “The Doctor” är den störste. Och det ska bli väldigt spännande att se honom nästa år i Ducati. En italienare på en italiensk båge! Hoppas han håller sig frisk så han kan göra så bra ifrån sig som möjligt.

   Vad jag förstår så ville Rossi inte att han och Lorenzo skulle utveckla årets Yamaha gemensamt utan var och en på varsitt håll. Han ville inte att Lorenzo skulle åka snålskjuts. Förmodligen kände han att Lorenzo detta år skulle vara ett riktigt hot. Tyvärr så har ju Rossi varit skadad men innan skadan körde faktiskt Lorenzo ifrån Rossi så tronskiftet kan vara ett faktum.

   Min gissning är att Lorenzo kommer att klara sig utmärkt utan Rossi i teamet nästa år och att MotoGP kommer att bli sjukt spännande då även Pedrosa fått upp farten nu.

   • Lisa C

    Oj, där besparade du mig en massa ord, för detdär håller jag med om fullständigt. 🙂

    Vill bara tillägga att Yamaha ändå har fungerat som två olika team eftersom man haft en vägg i garaget mellan Rossi & Lorenzo (den kom upp när de körde på olika däck, och då var den kanske motiverad, men Rossi ville ha den kvar även senare) så den hjälp Lorenzo ev fått av Rossi har nog ändå varit minimal. Men nu åker väggen ner och Lorenzo och Spies kan hjälpa varandra att få ordning på grejorna. Skulle tro att Lorenzo får jobb nog med Spies så småningom, för han är duktig.

    Och visst ska det bli spännande att se vad Rossi kan göra med Ducatin!

 6. The doctor

  Har för mig att när rossi kom till Yamaha så va det inget speciellt bra stall, Honda va outstanding, efter att rossi anlänt vann Yamaha förutom ett år då ducati vann med casey stoner. Visst är lorenzo bra, snabb, osv men rossi är större än va schumi va på sin tid.

    • Antonio

     Jag och Lisa är inte samma person.

     Men du undrade vad jag tror om nästa säsong. Då ska vi se… Ducatin är ju redan nu snabb, det har ju Stoner visat. Rossi är chanslös i år mot Lorenzo men det har sin förklaring i alla skador Rossi haft. Om Rossi är frisk nästa år så är han helt klart med och slåss om titeln.

     Jag har aldrig varit bra på att tippa då jag nästan alltid tippar med hjärtat. Men jag fror och hoppas på att Lorenzo tar sin andra raka titel nästa år. Tätt följd av Rossi och Pedrosa. Ben Spies som outsider.

     Casey är så ojämn. Jag vet att han haft problem med sjukdomar.

     Sen vill jag inte kalla mig expert. Jag började titta på MotoGP eller Road Racing 1987 då jag fick Eurosport och blev fast direkt. Har kollat sen dess. Kan inte fatta att SVT aldrig visat det.

    • Lisa C

     Ännu värre här. Min första kontakt med motoGP var egentligen när Rossi testade en Ferrari F1:a för första gången. (Rossi? ROSSI? Vem f-n är det och vad gör honom så märkvärdig att han får testa en F1:a???) Det var 2006. 😀

     Jag har ingen aning om vem som kommer att gå bra nästa år. Beror naturligtvis en hel del på hur motorcyklarna utvecklas. Får vi en överlägsen cykel à la Stoners Ducati 2007 så vinner den. Men jag hoppas att Lorenzo vinner eftersom jag hejar på honom.

     Annars tror jag nog det står mellan:

     Rossi (underskattar man Rossi är man korkad)
     Lorenzo (gubben kan faktiskt köra motorcykel)
     Pedrosa (som jag TROR faktiskt egentligen är för liten för MotoGP, och det säger väl det mesta om hur duktig har faktiskt är. Fast just nu i talande stund är han skadad för femtielfte gången. Elände. 🙁 )
     Stoner är jag mera tveksam till. Visserligen sjuk förra året, men i år har han mest levt upp till sitt smeknamn Crashey Stoner.
     Spies (kanske inte redan nästa år, men man ska nog akta sig för honom så småningom)

    • Antonio

     Ja, stackars Pedrosa bröt tydligen vänster nyckelben på tre ställen i morse. Vilket innebär att Lorenzo är mästare. 🙂

     Rossi, Simoncelli och Iannone. Vad är det med italienarna och deras afro? 😀

 7. The doctor

  Casey stoner har väl gått till Honda inför nästa år?… En mkt bra förare som hade otur med virus i kroppen härom året, spännande om hondan passar honom, då kan de bli ett tajt 2011… Men min 100:- lägger jag på Rossi…

 8. The doctor

  Man kan likna stoner med massa…. Hypersnabb när motorcykeln /F1 bilen funkar, passar deras körstil, gör den inte det så liknar de mer medelmåttor, pedrosa tycker jag är en bättre förare än lorenzo, men ingen är som rossi, han är då komplett gudabegåvad man kan bli!!! Valentino Rossi och Sebastian Loeb är de 2 som är totalt överlägsna sina konkurenter, men deras arvtagare kommer närmre och närmre. Mick Dohan va oxå komplett, hypersnabb och hade haft 2-3 mästerskap om han inte hade haft dån otur med skador.

Leave a Reply