Blir det guldmedaljsystem 2010? Nej. Ja. Nej. Ja. Nej. Eller?

Vet inte om jag fick med mig alla turer i det här i rubriken, men det är dags att nämna den där soppan nu. Ni har säkert sett diskussionen i inlägget om Hulken. Jag vet inte ens var jag ska börja..

Först var det poängsystemet, ett system som de flesta egentligen är ganska nöjda med. Så stormade Bernie in och ville ha ett guldmedaljsystem, där världsmästaren blir den som vinner flest lopp (första gången jag såg något om det var i den där urkassa intervjun i tjeckisk TV eller vad det nu var). Så sa alla nej, och så sa FIA plötsligt att det skulle införas.

Och så har de återigen sagt att det blir poängsystem.. Det hela luktar nästan lite copy/paste-misstag över det hela som någon påpekade.. Själva pdf-dokumentet har de bara bytt ut.. utan ett ord om varför eller vad som hänt. Sånt är alltid skumt, särskilt med så viktiga saker som regler inför 2010. Mycket märkligt agerande.

Alla pdf-doks och regler finns på FIAs hemsida här.

30 april skrev FIA;

6.1 The Formula One World Championship driver’s title will be awarded to the driver who has been classified first in the greatest number of races, all official results from the Championship season being taken into account. Points will be awarded to all drivers in accordance with Article 6.4 below and, in the event that two or more drivers win an equal number of races, the driver with the greatest number of points will be awarded the driver’s title.
Points will be used to establish the remaining overall Championship standings.

6 maj skriver dem;

6.1 The Formula One World Championship driver’s title will be awarded to the driver who has scored the highest number of points, taking into consideration all the results obtained during the Events which have actually taken place.

Snurrigt är väl ett understatement. Tror dessutom inte vi sett det sista i sagan om medaljer eller poäng..

3 comments

Leave Comment
  • Erik R

   Har nog knappast med Button och Brawn att göra. Det är nog ingen som förväntar sig att Brawn ska vara dominanta nästa år också.

 1. Erik R

  Jag undrar faktiskt om inte 30 april-dokumentet faktiskt var ett rent misstag. Den stora grejen med den versionen var budget-cap, så i hastigheten kanske helt enkelt någon som utgick från fel utkast och bara korrekturläste budget-cap biten.

  Konstigt att det ska kunna hända på den här nivån, men en betydligt mer rationell förklaring än många konspirationsteorier.

  Men som sagt, sista ordet är nog inte sagt än…

Leave a Reply