BMW ansluter till Ferrari och hotar lämna F1 för egen ny serie..

.. om det blir verklighet av budgettaket och Formel 1 utvecklar sig till en serie som består av två lag. Inte så mycket att säga om just det egentligen. Det är ju helt uppenbart inte i någons intresse att det blir två olika klasser som tävlar med olika förutsättningar.

Så är det ju lite kul i och för sig att se stallens reaktioner, där Brawn GP och flera av de andra mindre visar sig mycket mer positiva och visar framåtanda jämfört med dinosaurierna.. Men visst är det lite märkligt att se stora bilfabrikanter slåss för att få spendera pengar..

Nu är väl detta mer ett utspel i debatten. Det BMW har sagt är som jag uppfattat det att de inte är så sugna på två olika klasser, vilket jag är helt enig med. Däremot tror jag också de öppnat upp för en gradvis ordning, där målet är ett budgettak, men att det sker stegvis. Och det är väl en trolig kompromiss så småningom. Mosley har visat sig stark och FIA har mer eller mindre trumfat igenom det, men vi har ju sett många gånger hur såna här beslut förändras och genomförs över tid.

Sänker de budgettaket lite till kanske Volvo snart finns på startgridden?

8 comments

Leave Comment
 1. det hela får alltså tas med en stor nypa salt,
  det går dessutom lite fort när jag uppdaterar med nyheter från jobbet där det finns annat att göra, här är länk för att läsa mer;
  http://www.f1complete.com/content/view/12563/900/
  och det är väl först och främst ett hot om att hoppa av f1 de uttrycker.
  att starta ny liga har det ju surrats om en del, och massor av gånger tidigare, men det har jag mest lyft in för att spetsa till rubriken lite..

 2. Sebastian

  “Sänker de budgettaket lite till kanske Volvo snart finns på startgridden?”

  Eller i stort sett vilken galen miljardär som helst. F1 kan bli hur sunkigt som helst 🙁

 3. Lisa

  Hade Volvo gått ihop med Renault i stället för att sälja ut sig till USA hade vi haft Volvo på gridden för längesen… 🙂

 4. Mr3000 (fd Jon)

  Ops! glömde lite offtopic info, efter ha kollat 9 vädertyckarsajter så verkar det vara ungefär 70% chans (risk ) för regn på söndag.

 5. Fly

  Neej! Jag har fått nog med regn. Förut tyckte jag att det var roligt men nu är det s*it. Lite trockit ( jag bor i kina nu så kan inte riktigt använda åäö) . Langtar till spa-frans.

Leave a Reply