Efter Ferrari-gate kommer nu Petrol-gate; BMW och Williams undersöks för fel bränsletemperatur. En diskning skulle göra Hamilton till världsmästare.

Som om inte säsongen varit spännande nog så har FIA upptäckt att BMW och Williams haft fel temperatur på bränslet under loppet. Fattar inte riktigt vad det gäller, men helt klart är att FIA undersöker teamen och skulle de gjort något så galet så de diskas så skulle Hamilton blir fyra. Då blir det Hamilton som tar hem titeln och inte Kimi. Låter galet, men efter den här säsongen, varför inte?

Till autosport säger Spykers tekniska chef att temperaturskillnader i bränslet kan ge mellan fem och tio extra hästkrafter. Deras bränsle har visst varit för kallt rapporterar BBC. Enligt grandprix är det dock en fråga om att teamen skulle kunna frysa bränslet för att få plats med mer åt gången. Och BBC skriver att densiteten på kallt bränsle är högre och går därför snabbare att fylla på. Låter ju lite snurrit det där. Ska vi gissa på några tusen i €-böter möjligtvis? Att de skulle diskas verkar ju inte troligt. I vår egen media skriver både DN och Aftonbladet om historien.

[Uppdatering] Precis som bipen säger i kommentarerna så har fallet undersökts med domarna beslutat att inte straffa något team. Nu är frågan om McLaren överklagar, tror inte det är klart ännu. Enligt f1technical har Alonso uttalat sig mot en överklagan och att det skulle vara bristande respekt. Nu är det ju i och för sig inte han som har chans att vinna.. men ändå.

7 comments

Leave Comment
 1. bipen

  Helvete. Det får inte skita sig för Kimi. Skall Hamilton få VM på detta viset? Tänk på hur han störde Kimis bägge flygande varv i Q3. Justice now!

 2. clabbe

  tror inte att de skulle bli diskade, det sabbar lite för FIA själva, då är det ju dom som avgör vm. Lite böter och ajabaja räcker…

 3. bipen

  Enligt BBC har race stewards har beslutat att inte bestraffa Williams och BMW men McLaren avser att överklaga. Förvånad? Jag? Det står att Williams och BMW kan tjänat cirka en sekund på hela loppet. Det finns också ett prejudikat från VM 1995 att inte dra förarpoäng men väl konstruktör dito för samma förseelse. Nu känns det lugnare.

 4. nä, vm ska avgöras på banan. i så stor utsträckning som möjligt i alla fall får man väl säga efter den här säsongen. men nog får vara nog. ingen diskning säger jag.
  men tror på lite böter. vore ju helt otroligt att de skulle diskas och hamilton vann på det sättet..

 5. Krister

  Nu har även Hamilton sagt att ha inte heller gillar att McLaren skulle överklaga.

  Det vore inte lite patetiskt av McLaren att överklaga detta. Det måste ju vara ett massivt motstånd “därute” mot något sådant här och det är väl det som börjar uppenbara sig för dom. Hamilton gör rätt i att motsäga sig detta, det gör hans eget varumärke gott (och kanske är det det han inser…?)

  Hursomhelst, om McLaren överklagar tappar de på en millisekund mig som supporter. Kanske inte hela världen för dom, men det är det kan vara åtminstone en del av världen ifall jag inte är ensam.

 6. såg det, och säga vad man vill om hamilton, men all respekt för hans inställning. man kan inget annat än att imponeras. såg att han sagt att han har god tid att vinna, han är ju bara 22, och att han vill göra det på banan.
  det enda jag saknar nu är ltie attityd, lite tuffare och hårdare.

Leave a Reply