Bourdais, Piquet jr och Räikkönen ut?

Det surras så mycket om nya förare där ute så det är dags för en mycket mycket kort genomgång. Detta verkar det hela handla om.

Toro Rosso – Bourdais har inte lyckats, han har nog varit nära att få foten ett bra tag nu. Red Bulls nya testförare Jaime Alguersuari (även känd som “Älgen” här på bloggen) är den som står på tur. Besked kan komma redan under dagen. Första race blir redan till Ungern. Tanken är väl att han ska få lite testkörning inför nästa säsong, eftersom det förbjudits under säsongen nu.

Ferrari – Det har alltid snackats om att Kimi skulle vara på väg ut, och det har alltid snackats om att Alonso vill in (plus en massa andra förare, förra säsongen var det ju snack om Kubica.. tror inte det blir av på länge..). AB och DN skriver att finsk media menar att det nu är klart och att Kimi går över till rally. Officiellt besked kommer som vanligt till Monza.

Renault – Här är en översatt artikel från finska ts.fi som lyfter in ännu ett namn i den pågående debatten om nya förare, Romain Grosjean som ska ta över i stället för Nelson Piquet. Den diskussionen är inte heller ny, men kanske är läget här nu för det. Piquet har inte övertygat på länge nu, inte heller i Tyskland där förutsättningarna fanns.

Spännande tider framöver. Något rykte jag missat?

28 comments

Leave Comment
 1. jo, kom på en grej. så är det ju det här med alla nya stall. har snackats lite om pedro de la rosa till campos, men har inte hört så mycket annat. något nytt där?

 2. Sebastian

  Att DN idisslar samma rykte som AB idisslat från italiensk media… patetiskt. Även om det är sant så bör man inte glömma att Kimi borde vunnit i Kanada (om inte Hamilton plockat honom vid rödljuset). Ferrari gjorde bisarra däcksval i minst två lopp (Silverstone bl.a.). Ferraris strategimissar kostade inte bara Massa världsmästerskapet, de kostade Kimi chansen att slåss som nr 1. Årets bil är inte konkurrenskraftig, så fort bilen inte funkar så vill media byta ut föraren (Button anyone… “mest överskattade föraren i F1…”, inte idag…). OM Ferrari har en konkurrenskraftig bil nästa år så kan jag inte tänka mig något annat än att Kimi Räikkönen kommer att vilja visa vem som är Numero Uno.

 3. Anonymous

  Red Bulls nya testförare Jaime Alguersuari (även känd som “Älgen” här på bloggen)

  HAHAHAHAHAHA! fy fan vad jag skratta hahahaha 😀

  Fy f*n vad bra det namnet är (ÄLGEN) !! hahahaha! näää… jag får ont i magen.

  joo, Sebastian du har rätt… den mest överskattade föraren är ju Jenson Button. Den som är bäst är väll Alonso eller MASSA! Massa visar att han har en dålig bil men att teamet kan tänka med sina Italijenare. Sedan att om dem ser Kimi 1:a igen så skriver alla tiningar:

  Kimi Räkkönen årets ÖVER RASKNING.

  Äsch, Dem kommer aldrig på något 🙂 eller jo iblan… 😀

  • m

   Massa bäst i F1, nej där går ändå gränsen !! Att Alonso är den mest skillade föraren vilken bil man än sätter honom i är det nog ingen tvekan om. Men jag tror inte lilla Felipe skulle klara sig så bra i ett sämre stall.
   Och missförstå mig inte, jag gillar Felipe, en av mina favoriter. Men att påstå att han är bäst, nej det kan jag inte hålla med om, snarare Vettel (iaf om nått år om inte redan).

 4. christian klien in i stället för heidfeld i bmw är ett annat rykte.
  heidfeld har väl själv sagt att han för lite dialog med andra stall. vet inte riktigt vilka det kan tänkas vara. men klart, mercedes är väl ute efter en tysk förare och brawn gör sig väl så småningom av med rubens.

 5. M

  Om alla rykten skulle vara sanna i F1 så hade inte många stall kommit till start överhuvudtaget.
  Sen så är det FIA och FOTA historien som inte är färdig än och har gett F1 dåligt rykte så för att byta focus till nått positivare inom sporten så har några startat rykten om vilka förare som ska köra vart nästa år för att starta spekulationer och ge en något bättre bild av sporten.

 6. gnagarn

  Tycker det är bra om Kimi lämnar F1-scenen, eftersom han enligt mitt tycke är den mest överskattade föraren inom F1.
  Däremot så hade det varit kul att få se Adrian Sutil i en bra bil. Tror han skulle kunna leverera och ge det som krävs…

 7. jo, en till som jag glömt, antonio liuzzi verkar vara på gång tillbaka. det har det ju också snackats om ett tag. däremot inte i förbindelse med något särskilt stall som jag kan komma ihåg just nu.

 8. m

  vem skall Alonso ersättas av om inte han gör ett bra arbete, de kan ju gå som de gick i mclaren, man så ju för 2 år sen på nurburgring hur dom fightades

  • Lisa

   Äsch, Alonso och Massa är hur goda vänner som helst, ett tillfälligt bråk gör varken till eller ifrån.

   http://i384.photobucket.com/albums/oo284/ormets/alo_mas.jpg

   Dessutom kan jag inte se Massa köra med samma fula tricks som Hamilton, och inte heller kan jag föreställa mig Stefano Domenicali säga “we were basically racing Fernando” – så den oron är obefogad.

   Hursomhelst, om, säger OM, ryktet talar sanning är det synd att Kimi inte fortsätter i ett annat team (varför inte McLaren? 😛 ) F1 kommer att bli bra mycket fattigare utan honom.

   • Banana

    Kimi skulle nog platsa i Brawn stallet bättre eftersom varken Jenson eller Rubens är några bra förare dom har haft så pass många år på sig att lyckas men dom har misslyckats mest hela tiden.
    Förutom detta år som det verkar men det beror nog mest på att ferrari och mclaren la ner så pass mycket tid på kers utvecklingen istället för bilen.
    Annars har Jenson och Rubens misslyckats mest hela sin karriär.
    Annars kan det vara ett rykte som det inte finns nån sanning i alls för att byta focos från FIA o FOTA bråket då startar man massa rykten istället.

   • Sebastian

    Kimi skulle älska att köra i Redbull med Vettel tror jag. Men Webber är nog inte helt klar där…

    Och kom igen Bananen… Du måste lära dig att göra skillnad mellan “kört dålig bil” och “dålig på att köra bil”. Det är inte samma sak… 😉

  • Lisa

   Flitigt vet jag inte…

   Han har testat två dagar “på riktigt” (Valencia 2006) och senare har han kört några PR-varv på Maranello.

   Vale ska nog hålla sig till två hjul, på motorcykel är han ju redan en legend.

  • Erik R

   Rossi har själv sagt ungefär att F1 hade varit kul, men det är försent för honom. Han är helt enkelt för gammal, och det är bra att han inser det.

   Mångdubbla mästerskap i andra racingformer betyder i stort sett ingenting i F1 nuförtiden. För att lyckas i F1 ska man vara ung och hungrig. Det är bara att titta på de senaste årens mästare: Alonso, Kimi, Hamilton. Även förare som Button och Massa kom in i F1 i unga år som supertalanger.

 9. Schuco

  Nu när det kommer massa skräpstall in i F1 igen så lär vi väl även få tillbaks fenomenet med paydrivers.. Rika jetsetare som betalar för en sits.

  • Banana

   Det hoppas jag verkligen inte, såna borde inte få starta i F1 (jetsetare) som inte kan köra formel bil överhuvudtaget och blir en bromskloss istället för resten av fältet.

  • Sebastian

   Nakajima är väl paydriver… han kör helt ok. Alonso-ryktet bygger bl.a. på att han är paydriver (Santander + Alonso > Ferrari). Det är ingen som tar in någon bara för att de betalar, men de måste få med sig pengar (i form av sponsorer) om det ska bli åka av.

 10. Phixx

  Väldigt svårt att se att Kimi skulle sluta. Känns som att sanningshalten i de “finska medierna” som AB så fint utrycker det är tämligen låg.

 11. F1Champ

  Tror nog att Kimi slutar efter den här säsongen vilket jag tycker han gör rätt i.
  Finns inte en chans att Ferrari kommer tillbaks redan nästa år och utmanar om titlarna.
  Tillsammans med McLaren kommer de att få kämpa även nästa år med tanke på hur pass långt före både Red Bull och Brawn är.

  Sen är det nog så också att Kimi och Ferrari inte går ihop längre. De ser nog till att punga ut med dom där 300 miljonerna för nästa år och tar in Alonso istället då han värderas högt när det gäller att få till bilen.

  Kimi är en äventyrare och för honom är det dags att hitta på något nytt så Rally blir en bra utmaning för honom antar jag.

  En VM titel i F1 är inte fy skam och att ha kört för både McLaren och Ferrari är inte illa det heller.
  Någon Schumacher eller Alonso blev han aldrig i närheten av men det tror jag inte var hans mål heller så jag är i alla fall nöjd med vad han gjort och kul har det varit. Många bra lopp där han ibland var grymt snabb och fick många att häpna över hans råa fart.

  Lycka till i rallysvängen Kimi 🙂

  • Banana

   Att Alonso skulle vara så mycket bättre än Kimi är att ta i, om Alonso skulle varit så duktig så hade Reanault varit med i toppen men det är dom inte och 2008 var inte heller så mycket bättre.
   Att det skulle gå så mycket bättre i Ferrari med Alonso är inte säkert att det skulle funka, se hur det gick i Mclaren för han.
   Alonso är en gnällig överskattad förare som inte har lyckats något vidare på dom senaste åren och F Massa har blivit så pass mycket stabilare och säkrare att köra.
   Alonso kommer inte att tåla motståndet från F Massa i stallet ett nytt 2007 kommer det att bli om han kommer till Ferrari.

   Ferrari kommer nog tillbaka i toppen nästa år då dom inte har kers som tar tid, enligt Stefano så kommer dom att avsluta denna säsongs utveckling av bilen och börja på nästa års bil redan om några veckor.

   • Lisa

    Med det resonemanget är väl Kimi också en sopa eftersom Ferrarin inte är med i toppen i år? Och Massa med?

    För att inte tala om Button & Rubens, de var usla förare förra året – riktiga bottennapp som inte borde få ställa upp i ett barnvagnsrace ens engång – men i år har de genomgått en metamorfos och har förvandlats till toppförare eftersom Brawn ligger i topp…

    Bilens kvalitet är inte samma sak som förarens kvalitet. Jag lovar dig att jag kan slå Alonso om han kör en gammal traktor och jag kör en Porsche Carrera. Det betyder inte att jag är en bättre förare än Alonso… 🙂

  • Sebastian

   Kimi hade vunnit med McLaren om bilen inte gick sönder hela tiden… Tänk på vad Norbert Haug sa här om dagen apropå att de kanske kommer ha 3 motorkunder… “Nobody would have asked for our engines back in 2004…” vem körde för McLaren då… 2005 slog han Schumacher (och det var ingen walk-in-the-park för Alonso att vinna det året).

   Jag håller tummarna för att Ferrari får ordning på bilen till nästa år och att Kimi visar varför han är gjord av is!

Leave a Reply