Brasiliens Grand Prix: Träning 1 & 2

Första träningen är avklarad och viss spänning följer ju alltid när själva race-helgen är igång. Så också denna gång. Ferrari tog kommandot direkt. De fyra i täten stod länge i depån, Alonso så länge så han inte körde ett enda varv faktiskt, men när de kom igång satte Kimi och Massa fart direkt. Etta och tvåa för dem, Kovalainen och Rosberg sen före Hamilton som behövde en del varv på sig för att komma upp på en femte tid till slut. I botten är det lite Spyker, Super Aguri och Williams, för helgens lopp nya Nakajima fick 16e tid före Davidson i Super Aguri och Yamamoto. Via F1.coms live-timing har jag inte fått reda på ännu varför Alonso inte gjorde mer ifrån sig. Ok, verkar som han inte ville ge sig ut i småregnet. Inget dramatiskt alltså. Alla tider.

[Uppdatering] Det meddelas nu att Hamilton, Button och Sato är under utredning för att ha brutit reglerna genom sina däcksval. De ska ha använt två set med regn-däck, vilket inte är tillåtet. Gääääsp. Han slipper straff skrivs det nu på nätet, men teamet får böta 15 000 €.

Hamilton tog dock snabbaste tid på träning 2. Just bakom honom Alonso och sen Ferrari med Massa före Kimi. Inte så mycket annat att rapportera. Nakajima på åttonde tid var inte dålig. De båda Hondorna nere på 13 och 14 som vanligt och båda Spykerserna sist. Alla tider. Nu ska jag koka lite mer vatten..

By the way; vill ni veta hur loppet går på söndag? Hoppas ni inte missat min Tillbaka till framtiden för några dagar sen. Där ser man hur VM avgörs. Ser att det klippet börjar spridas nu. Väl värt en titt!

Leave a Reply