Brasiliens Grand Prix: Träning 3 & kval

Tufft i topp efter träning 3 med Massa på snabbaste tid, 0,1 sekunder före Hamilton. Solsken som mitt på sommaren, men snackas om risk för regn fortfarande. Alonso nere på åttonde tid, men han fick aldrig något riktigt fritt varv ute på banan. f1complete skriver att Massa riskerar att dra på sig ett straff, ev minusplatser då, efter att ha kört om någon under gulflagg. Alla tider.

Massa tog just pole efter en imponerande kval. Frågan är om det inte var på mindre bensin, tyckte det gick så pass fort. Hamilton imponerar han med med en andra tid. Sen Kimi och Alonso och Webber på femte följd av de båda BMWsarna. Alla tider här inom kort. Hamilton alltså först av de tre som aspirerar på titeln, men ojoj vilken tuff första sväng det kommer bli.. (har inte hört något om den där omkörningen ännu dock..)

Btw, Spyker kommer heta Force India i framtiden. Tidigare gick det ju under namnet Team India efter att Mol och Mallya eller vad de nu heter köpte teamet. Force India? Är det bara jag, eller är namnet bara för dumt för att kommentera? Får återkomma till det där. Han indiern äger ju flygbolaget Kingfisher, varför inte ta det namnet rakt av, hur tufft vore inte det med ett flyg-namn. Tänk er SAS eller Scandinavian på ett team..

5 comments

Leave Comment
  1. Mavin

    Hamilton var i vägen för Kimi 2 gånger… ingen slump direkt och han höll knappast undan…

    “here was some controversy afterwards, however, when Ferrari accused Hamilton of getting in Raikkonen’s way when he left the pits for the final time. Hamilton strongly denies any wrongdoing and said that he moved over as soon as he realised how close the Finn was to him.”

    Klart Hamilton visste vad Kimi körde för och det var uppenbart att han ville hindra honom. Men som vanligt slipper rookien några straff!

  2. bipen

    Helt klart att Mclaren hade järnkoll på var Kimi (och alla andra på banan) var. Att hålla Hamilton sekunden extra för att ge fritt för Kimi hade såklart inte varit något problem. Även om Alonso väntade bakom. Men det är stallet och inte Hamilton som bestämmer när han skall släppas ut. Dålig sportsmanship av McLaren tycker jag.

Leave a Reply